Ovog vikenda pjesnička večer „U susret Sv. Barbari“

Ovog vikenda pjesnička večer „U susret Sv. Barbari“

28.10.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Društveni dom u Koromačnu ove je subote domaćin pete, jubilarne pjesničke večeri „U susret Sv. Barbari“. Organizatorica, Ivanka Arefijev izdvojila je kako iz godine u godinu nastoji ugostiti pjesnike s Labinštine koji još nisu izlagali u Koromačnu. Ove će godine svoje radove predstaviti tri labinske pjesnikinje, Zlata Jurcan Vukelić, Rina Miletić i Barbara Kiršić. Svoje radove predstaviti će i učenici Osnovne škole „Ivan Batelić“ iz Raše te učenici Srednje škole Mate Blažine i to četiri učenice, još uvijek neafirmirane pjesnikinje, Emili Velagić i Kajana Franković iz raške škole te Leina Buršić i Romina Kuharić iz labinske Srednje škole.

 Arefijev je pohvalila rad mentorice Hasnije Karlović, prof. hrvatskog jezika pri raškoj školi, koja iz godine u godinu otkriva nove talente te ih usmjerava na pravi put. Dobro nam je znano da svaki pjesnički susret u Koromačnu priušti posjetiteljima poseban audio-vizualni doživljaj. Ove godine učiniti će korak u prošlost i ispuniti prostor starinama. Druženje je zakazano u 19:00 sati. Pokrovitelj manifestacije je Općina Raša.

 

pjesniški susret barbara kiršić rina miletić koromačno sveta barbara zlata jurcan vukelić hasnija karlović ususret svetoj barbari