OVE SUBOTE U LABINU: Velika glazbena završnica Industrial Art Biennala

OVE SUBOTE U LABINU: Velika glazbena završnica Industrial Art Biennala

1.10.2014. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Glazba

Industrial Art Biennial(IAB) novi je umjetnički festivalski projekt Labin Art Expressa XXI, međunarodne bijenalne forme, koji će se održavati svake dvije godine, paralelno s Venecijanskim bijenalom, i to najprije kao pilot projekt u Labinu, Raši i Rapcu. Ovogodišnji bijenale završava u subotu, 4. listopada, a na velikom završnom partyju (KuC Lamparna, Labin), u (su)organizaciji Žive Muzike, moći ćete uživati u nastupu sicilijanskog glazbenog producenta - Shapednoisea, sisačkog vinil frika - Zarkoffa i DJ dvojca Tajga & Tundra
 
Shapednoise je sicilijanski glazbeni producent s trenutnom adresom u Berlinu, gdje se ujedno nalazi i REPITCH, njegova izdavačka kuća koja okuplja izvođače eksperimentalne elektronske glazbe pod snažnim utjecajima industriala i noisea. REPITCH je osnovao 2011. godine s techno entuzijastima Ascionom i D. Carbonom, međutim Shapednoise i dalje ostaje centralna figura REPITCH-a. Ubrzo postaje i sve značajnija figura na internacionalnoj industrial-techno sceni. U prilog tome ide suradnja s Violet Poisonom, okrunjena kolaborativnim projektom Violetshaped. Zajedno surađuju, bilo kao ko-autori ili remikseri, s većim brojem izuzetnih glazbenika suvremene elektronike poput: Keith Fullerton Whitman, Vatican Shadow, Roly Porter, Kangding Ray i Grischa Lichtenberger. Shapednoise je svoj prvi formalni rad objavio za Hospital Productions, izdavačku kuću genijalnog Dominicka Fernowa (Vatican Shadow/Prurient), a sljedeći za britansku Opal Tapes. U Labinu ćemo imati priliku doživjeti njegov moćni DJ set.
 


 
U posljednje vrijeme vrlo aktivan u nekoliko projekata, Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo - solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx, i split EP ''''Pannonia Noir'''' s Honored Matres na Kraftjerkz, a posljednji Sumerian Fleet album ''''Just Pressure'''' dobiva odlične kritike. Dobar dio tog materijala još nije bio izvođen uživo, a repertoar za live set se, kao i obično, kreće u rasponu od techna do synth/wave zvuka.
 
 
 
DJ dvojac Žive muzike - Tajga & Tundra, odgovoran za višegodišnji Hladni rat! na plesnim podijima odlazi korak dalje u zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu. Jezgra ove DJ inkarnacije sačinjena je od mračne techno muzike prokrvljene najtvrđim eksperimentalnim i industrial utjecajima.
 
Ulaznice se mogu kupiti isključivo na ulazu u Klub po cijeni od 30 kuna.
 
Info:

Živa Muzika Zagreb SHAPEDNOISE Berlin Hladni rat! KuC Lamparna Labin Labin Art Express XXI party industrial techno karte Tajga & Tundra Zarkoff Sisak