Ove subote održava se gastro manifestacija 2. Festival kvarnerskog škampa

Ove subote održava se gastro manifestacija 2. Festival kvarnerskog škampa

23.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Saznajte zbog čega je kvarnerski škamp jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje, te posjetite ovogodišnji 2. Festival kvarnerskog škampa koji će se održati ove subote, 27. svibnja 2017. godine na rivi u Rapcu u vremenu od 18.00 do 22.00 sata. Gastro manifestacija na kojoj ugostitelji spravljaju jela isključivo od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“. 
 
Od ugostitelja kvarnerske delicije pripremati će restorani Velo Kafe, Kvarner,Tri murve i Art&Food i hotelska kuća Valamar, a za desert pobrinut će se "VR" CHOCO-ART. Od jela spravljati će se rižoto sa škampima, palenta u buzaru od škampa, tjestenina sa škampima, bruschette, ražnjići od škampa, salate od škampa, hobotnice i sipe, te druge delicije u čijoj će se pripremi koristiti isključivo kvarnerski škamp ulovljen od strane lokalnih ribara. 
 
Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala moći će kušati vina nagrađenih vinara. Svoja vina točiti će Goran Baćac, Lari Juričić, Piero Licul, Vinogradi san Martino – Miljenko Vretenar i Romeo Licul. 
 
Za dobru atmosferu pobrinuti će se AJ Jazz Quintet i Discover bend. 
 
Organizator Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (LAGUR „Alba“), osnovana sa ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. Pokrovitelji manifestacije su: Valamar Riviera, Grad Labin i Istarska županija. Glavni medijski pokrovitelj: Radio Labin.
 
LAGUR Alba 

festival kvarnerskog škampa škampi festival rabac alba lagur rabac