Ove subote na rabačkoj rivi 1. Festival kvarnerskog škampa

Ove subote na rabačkoj rivi 1. Festival kvarnerskog škampa

18.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Ovu subotu, 21. svibnja 2016. godine održati će se gastro manifestacija 1. Festival kvarnerskog škampa na rivi u Rapcu, od 17h do 21h.  
Na Festivalu spravljati će se jela od kvarnerskog škampa po promotivnim cijenama u rasponu od 20 do 50 kuna.  

 

Od ugostitelja kvarnerske delicije pripremati će restorani Velo Kafe, Kvarner, Miramare i Nostromo, hotelska kuća Valamar, te učenici srednje škole Mate Blazine iz Labina, smjera kuhari. Od jela spravljati će se rižoto sa škampima, palenta u buzaru od škampa, bruschette, škampi na žaru, krem juha od škampa, ražnjići od škampa, salate te druge delicije u čijoj će se pripremi koristiti isključivo kvarnerski škamp ulovljen od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba".   

 

Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala kupnjom čaše za vino po cijeni od 20 kuna, moći će kušati vina nagrađenih vinara. Svoja vina točiti će Goran Baćac, Lari Juričić, Vinogradi san Martino - Miljenko Vretenar i Romeo Licul, a degustirati će se i maslinovo ulje Negri.  

 

 
Uz dobu hranu i vino zabavljati će Vas Klapa Labin i Discocver bend.  
Organizator Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba" (LAGUR „Alba"), osnovana sa ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine.  

 

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.  

 

PR

lagur alba lokalna akcijska grupa festival kvarnerskog škampa gastronomija autohtoni proizvodi lagur lokalna akcijska grupa u ribarstvu