Ove se subote u Parku Skulptura na Dubrovi održava ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu

Ove se subote u Parku Skulptura na Dubrovi održava ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu

11.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon što je AK Albona prošlog vikenda ugostila ekipno prvenstvo Kvarnerske lige u krosu, ovog vikenda je Dubrova domaćin još značajnijeg natjecanja. U organizaciji AK Albone i riječkog AK Kvarnera, u Parku Skulptura na Dubrovi ove se subote, 12. ožujka, održava ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu.

Drugi je to put da se to natjecanje organizira na Dubrovi, a povjerenje su ponovno dobili od HAS-a nakon 2019. godine i prvog izdanja. Dubrova se pokazala kao idealno mjesto za takvo nešto, a to je jedno od većih natjecanja unutar HAS-a na kojem će sudjelovati 50-tak klubova, odnosno sve najbolje što hrvatske 'duge pruge' pružaju, a tu će biti i sportaša koji su okusili nastup na Olimpijskim igrama.

Staza se ovog tjedna dotjeravala pa Dubrova spremna dočekuje mlade atletičarke i atletičare. Natjecanje se održava u šest kategorija u muškoj te šest u ženskoj konkurenciji, a prema pravilima HAS-a, ekipu čine tri trkača odnosno trkačice.

Labinjani ne kriju zadovoljstvo ugošćavanjem ovakve manifestacije, iz više razloga, a osim časti tu je i unikatan prostor na Dubrovi koja je omiljeno vikend-okupljalište obožavatelja svježeg zraka. Ove subote moći će svjedočiti državnom prvenstvu, a prva utrka kreće u 11 sati.

prvenstvo hrvatske u krosu kors trčanje park skulptura dubrova ak albona