Ovaj vikend održava se Pićanski Relly 17. izdanje utrke »Istra Riviera Opatija« u središnjoj Istri

Ovaj vikend održava se Pićanski Relly 17. izdanje utrke  »Istra Riviera Opatija« u središnjoj Istri

21.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Drugi dio siromašne reli sezona u okviru ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, započeti će ovoga vikenda na 17. izdanju utrke »Istra Riviera Opatija«, koje se već tradicionalno krajem jeseni održava na prometnicama središnje Istre. Istarski zaljubljenici u automobilizam tako će, nakon Zagreba u travnju, imati prigode vidjeti nastup tridesetak posada iz Hrvatske i Slovenije, koje nastupaju na ovom natjecanju. Među njima je i desetak istarskih posada, uglavnom vozača drugih automobilističkih disciplina, koji kraj sezone zaključuju nastupom u »kraljici automobilizma«.


Nakon što je ovo natjecanje prošlih sezone bilo jednodnevnog karaktera, organizatori iz Auto moto društva »Opatija« priskrbili su istarskim ljubiteljima automobilizma dvodnevna uzbuđenja.

Uz već poznate dionice od Kožljaka do Šušnjevice i Boljuna prema Vranju, nova dionica ceste je oko sela Mandalenčići u Općini Gračišće. U deset brzinskih ispita natjecatelji će odraditi 84 kilometara utrka, uz itinerar dužine 304 kilometara.

Servisni park vozila i ove će godine biti smješten u industrijskoj zoni u Podpićnu.


Natjecanje započinje u subotu u 16.30 sati kada je na rasporedu start prve etape iz sela Mandalenčići, a utrka se u nedjelju nastavlja u 7.20 sati brzinskim ispitom od Boljuna prema Vranji.
S. Ž.

 

Brdska utrka na Učki

Popularnom pićanskom reliju u subotu će prethoditi brdska auto utrka koja se boduje za Prvenstvo Regije Zapad, a održati će se na istarskoj strani uspona za Učku. Uz natjecanje najboljih automobilista regije, uspon prema Učki u svom službenom prvenstvu odraditi će automobilisti iz Susjedne Slovenije, a očekuje se nastup četrdesetak vozača. Utrka se održava u subotu s početkom u 8 sati, kada su na rasporedu treninzi, dok će službene vožnje uslijediti u 11.30 sati. (S. Ž.)

 

 

Pićanski relly automoto sport sport automobilizam Učka 17. Istra Rivera Opatia etapa Šušnjevica Vranja Mandalenčići Boljun