Otvoreno pismo vijećnice Tanje Pejić: Po kojim zakonskim regulativama je dozvoljeno postavljane rampe na ulazu u Maslinicu?

Otvoreno pismo vijećnice Tanje Pejić: Po kojim zakonskim regulativama je dozvoljeno postavljane rampe na ulazu u Maslinicu?

5.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

"U tijeku priprema obilježavanja 100-te obljetnice Labinske republike, prostor koji uživa domicilno stanovništvo se smanjio. 

Na društvenim mrežama traju rasprave i negodovanja domicilnog stanovništva koje je ostalo uskraćeno za slobodan prolaz prema plaži Maslinica. Na toj se plaži nalazi i izdvojeni dio plaže uređen za osobe sa invaliditetom, što također nosi svoju težinu.

S obzirom na brojna pitanja i negodovanja domicilnog stanovništva kojemu se sloboda kretanja prostorom pred nosom ukida, molim nadležnu ''instituciju'' da se putem medija obrati građanima. Ukazujem na ukidanje slobode kretanja automobilom, što ne znači da neko ''sutra'' neće biti i zabrana kretanja prostorom za sve koji žele prošetati do plaže tim putem.

Molim da se pojasni što je sve u privatnom vlasništvu, počevši od kružnog toka koji se nalazi na ulazu u Rabac pa sve do plaže Maslinica (nogometni stadion, igrališta nakon novonikle rampe, cesta…).

Po kojim zakonskim regulativama je dozvoljeno postavljanje ove rampe na toj lokaciji; kojom se ujedno uskraćuju parkirališna mjesta i put do plaže?

Možemo li u skoroj budućnosti očekivati ograđivanje kampa ogradom, kao i cijelog prostora koji se nalazi u privatnom vlasništvu?

Možemo li očekivati takve scenarije i na Girandelli, u Marini i Prtlogu?

Možemo li očekivati daljnja oduzimanja prostora, uskraćivanja komoditeta tamo gdje bi se trebali osjećati doma?"

Tanja Pejić


tanja pejić otvoreno pismo maslinica rabac rampa
Galerija fotografija (11)