Otvoreno pismo stanovnika Krapna vezano za izjave direktora labinskog Vodovoda

Otvoreno pismo stanovnika Krapna vezano za izjave direktora labinskog Vodovoda

27.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mi stanovnici Krapna smo zaprepašteni i ljuti na izjave koje je direktor Vodovoda Labin dao u novinama Glas Istre novinaru Branku Biočiću. U novinama je Dino Škopac direktor Vodovoda rekao da UPOV kanalizacija iz Labina ne zagađuje i ne uništava Krapan i potok u Krapnu koji teče blizu naših kuća. To je laž i mi možemo samo reći svima da je  Krapanski potok uništen i zagađen od prljavih voda i fekalija koje tuda prolaze. Neki dan je u kanalu bila crna smrdljiva voda pa smo zvali Vodovod. Dežurni je valjda to zapisao jer nas je pitao tko zove i mi smo mu rekli i dali smo mu broj telefona. Rekli su nam da će doći vidjeti ali niko nije došao. Inače zadnjih par godina po više puta na godinu zovemo Vodovod a zovemo i općinu Raša. Vodovod je koliko znamo bio samo jedanput ili dvaputa kod nas da vidi kakav je kanal i kažu da je sve u redu pa se mi svađamo sa njima jer oni dođu kad je voda čišća nego inače a ne dođu kad je prljava i smrdljiva.


Najgora voda je po ljeti i puno puta po noći tako da osjetimo samo smrad pa u ljeti zatvaramo prozore. Imamo i slike prljave vode od neki dan kad smo slikali crnu vodu u Labinu. Dali smo i vodu iz kanala na analizu u Zagreb preko jedne osobe i vjerujte u toj  prljavoj vodi ima svašta, boleština i zaraze. Tu osobu nećemo imenovati jer bi od takvih ljudi kakav je direktor Vodovoda imala samo problema. Kad zovemo općinu Raša koja je puno puta bila kod nas i uvjerili su se da govorimo istinu pa su i betonirali kanal i rupu gdje je ta voda ponirala u rupu dolje kod crkvice. Iz Raše su nam rekli da oni zovu Vodovod a da li zovu mi neznamo i neznamo kome bi se obratili jer vidimo da smo napušteni od svih. Možemo samo reć da smo nekad plivali u toj vodi i lovili ugare kojih više odavno nema. Već godinama zabranjujemo našoj djeci da diraju tu prljavu vodu da se nebi razboljeli.

Mi stariji smo već navikli na smrad ali bi voljeli da se kanal jednom riješi pa da daj bože opet dođu ugari i žabe.


Molimo da se ovo pismo preda direktoru Vodovoda, gradonačelniku Labina i načelnici Gloriji iz Raše, novinaru Biočiću i Glasu Istre i ostalim novinarima i vijećnicima Labinšćine i ljudima da znaju istinu i našu situaciju i naše reakcije na laži.

Potpisani stanovnici Krapna :


krapan odvodnja dino škopac vodovod vodovod labin glorija paliska