Otvoreno pismo Debeljuha Istarskom županu: Raspisivanje referenduma protiv TE Plomina 3 na ugljen samo na području Labinštine je politička prijevara

Otvoreno pismo Debeljuha Istarskom županu: Raspisivanje referenduma protiv TE Plomina 3 na ugljen samo na području Labinštine je politička prijevara

14.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Sve manje poštovani župane,

Opet prevara! Koja po redu? Pretpostavljam da ste prestali brojati.

Ne mogu vjerovati da uz dodatno obrazovanje kojega ste nakon fakulteta stekli, i to dobro naplatili nezakonitim podizanjem plaće po toj osnovi, niste u stanju razumjeti da se spalionica ugljena Plomin 3  tiče cijele Istre a ne samo labinštine. Zar je moguće da prilikom Vaših posjeta Labinu i okolici niste primijetili jedan ogromni dimnjak koji se  diže u visine i tako dimu omogućuje da se širi po cijeloj Istri a ne samo po labinštini. Ma znam da ste ga vidjeli, nije moguće da ste i tamo imali glavu u pijesku. Na labinštini pijeska nema ali zato imaju ogromne zalihe pepela, šljake i bolje Vam je da tamo ne zaranjate glavu jer je isti radioaktivan. Možda Vama ipak to ne bi smetalo, jer nisam još zapazio da Vas ta radioaktivna šljaka brine, a trebala bi.

 

 

Uvjeren sam da niste trubilo i da vrlo dobro znate što činite. Nas istrijane držite za blago i vučete za nos, prepuštajući referendum labinštini, „zaboravljajući" da je predviđeni referendum i za Plomin 2 bio već raspisan za cijelu Istru. Mi to nismo zaboravili i zato Vas i dalje pozivam da izvršite obavezu koju imate, iz razloga koje sam Vam u prethodnom pismu naveo, i da raspišete referendum za građane cijele Istre.

 

 

Vaša odluka, koja najvjerojatnije proizlazi iz odluke Vaše stranke, da se referendum održi samo za labinštinu je nasilje nad zdravim razumom. Ista vrsta nasilja koje nad nama, istrijanima, provodi HEP i Vlada RH. Tom ste odlukom labinjane prepustili samima sebi. Onemogućili ste ih da dobiju podršku cijele Istre i da se zajedno izborimo da se to zlo, nova spalionica ugljena, ne dogodi.

 

Ovako, prepušteni sami sebi, s osjećajem nemoći, labinjani su obeshrabreni i čudilo bi me da se uopće i odazovu referendumu.

 

Volonterima koji su se iz raznih krajeva Istre javili za pomaganju pri održavanju referenduma, bilo je potpuno jasno da govorimo o referendumu za cijelu Istru, a nikako ne samo za labinštinu. I njih ste prevarili. Ljude koji su nesebično ponudili pomoć kako bi smanjili troškove održavanje referenduma. Očito Vama to ništa ne znači.

 

Vas su građani Istre izabrali za župana sa jednim jedinim ciljem, a to je da činite dobro za većinu.

 

Ne znam tko Vas je korumpirao, ali sam uvjeren da samo korumpirana osoba može donašati odluke koje idu na štetu onih koji su tu osobu izabrali da radi u njihovom interesu. Vi to očito činite.

 

I za kraj, još Vas jednom pozivam da sprovedete referendum na koji istrijani imaju pravo, a vi dužnost da to učinite.

 

U protivnom Vama i onima koji su donijeli sramotnu odluku da se referendum održi samo na labinštini, ostaje sramota koju ćete teško izbrisati! 

 

Predsjednik „Antikorupcijskog pokreta",

           Dino Debeljuh

U Istri, 13.02.2015.

te plomin politika politikanstvo ids dino debeljuh