Otvorenje 2.Istra Rock Festivala obilježila manjkava organizacija i iskrenost TBF-a (Galerija fotografija)

Otvorenje 2.Istra Rock Festivala obilježila manjkava organizacija i iskrenost TBF-a (Galerija fotografija)

19.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dugo najavljivani spektakl United festival, sinoć je otvoren 2. Istra Rock Festivalom. Na razočarenje mnogih program je kasnio 3 sata, nije se držao najavljenog line upa, a glavna zvijezda večeri kako je bilo najavljeno Ky Mani Marely nije nastupio.
Ovogodišnji Istra Rock Festival promijenio je lokaciju te se održava na velikom parkiralištu iza stanice za tehnički pregled na labinskoj Dubrovi. Lokacija nije bila službeno objavljena do posljednja par dana, te gosti izvan Labina nisu pronalazili navedenu lokaciju.
Odaziv prvog dana bio je izuzetno loš svega 200 – tinjak ljudi, što mnogi pripisuju cijenom ulaznice, koja za 1 dan festivala koštala 180 kuna dok je za oba dana 250.


Pretenciozno najavljivani koncert izazvao je revolt kod publike iz više razloga, a posebice zbog manjkave organizacije. Na support stageu su publiku zabavljao punk bend Pankreas iz Zagreba, dok je tek oko ponoći na glavnoj bini nastupio Popeye iz Vodnjana koji su malo trgnuli uspavanu publiku. Nešto prije 1 sat nastupili su mladi rabački rokeri Storm koji su izvodili rock klasike Nirvane, Guns ''''''''n'''''''' Roses, AC/DC, Metallicu, Iron Maiden, Red Hot Chili Peppers te ostalih. Mladi bend čine Teo Bembić (bas), Nikola Batelić (gitara i vokal), Carlo Škopac (bubnjevi) i Corado Licul (gitara) i učenici su završnih razreda osnovne škole.Labinski hip – hop dvojac We Stand United zajedno sa crkvenim vokalnim sastavom Kerubini, odradili su sasvim dobar nastup. Kerubini su zajedno sa navedenim dvojcem trebali nastupiti oko 22 sata budući da se radi o maloljetnicima, njihov nastup došao na red negdje prije 2 sata. Nakon praznog hoda nastupio je šareni neobični bend iz Poreča pod nazivom Cirkus, koji inače nisu bili najavljeni u programu. Njihov nastup bio je reggae/ska stil sa mješavinom ostalih, često nedefiniranih stilova. Njihov zadatak bio je malo razveseliti publiku.


Splićani TBF su nastupili oko 3 sata, a trebali su oko ponoći. Njihov nastup bio je i upitan radi iritacije oko cjelokupne organizacije. Frontman Mladen Badovinac je tokom nastupa se u par navrata šaljivo, ali kritički osvrnuo na organizaciju riječima: „Ovo je najobičnija vatrogasna zabava“; „ Ovo nije humano“; „Vidimo se u ljudskijim uvjetima.“; „Kartu ste preskupo platili“… The Beet Fleet su ipak unatoč svemu kvalitetno odradili svoj nastup svirajući više od sat vremena svoje uspješnice koje je publika oduševljeno prihvatila nakon što je svima postalo jasno da od dugo najavljivane zvijezde večeri Ky Mani Marleya ne bude ništa. Zvijezde su bili ipak TBF-ovci koji su svoj nastup okončali u ranojutarnjim satima kad je već počelo svitati, a malobrojima koji su imali snage ostati toliko kasno, priuštili su i jedan bis. Nakon njih, dan se opasno približavao, a na stage je stupio Makeup2 iz Slovenije punk rock bend atraktivnih plavuša. Koncert je završio oko 6 sati.

 

Službenih reakcija i izjave organizatora nema koji bi se gostima trebao ispričati i objasniti u čemu je zakazala organizacija, te o broju prodanih karata. U trud organizatora se ne sumnja, ali finalni proizvod trebao je polučiti određene rezultate.
Labin zaslužuje spektakl na kojem treba intenzivno raditi jer manjkavom organizacijom gube i sami organizatori, posjetitelji, ugostitelji, sponzori te medijski pokrovitelji.


Nakon prošlogodišnjeg 1. Istra Rock Festivala koji je apsolutno uspio, očekivala se ista razina kvalitete, što se nije realiziralo.
Slučaj mijenjanja lokacije koncerta na puno veći prostor te dizanjem cijene karata prošle su godine osjetili štovatelji pulske manifestacije „Viva La Pola“ koja nije uspjela iz istih razloga kao i ovogodišnji Istra Rock Festival. Nadamo se da su organizatori shvatili u čemu su pogriješili i sljedeće godine učiniti par pozitivnih strateških poteza.


Dakle:

PETAK
21:30 STORM – Rabac (demo stage)
22:00 WE STAND UNITED – Labin (main stage)
22:45 Pankreas – Zagreb (demo stage)
23:15 POPEYE (main stage)
00:00 TBF (main stage)
01:15 Terminal Impact – Rabac (demo stage)
01:45 KY-MANI MARLEY (main stage)
03:30 Makeup2 – Ljubljana (main stage)
04:15 Breech Deenower - Labin (main stage)

 

Dubrova TBF Popeye Ky Mani Marley We stand United United Festival UTD Festival Kerubini Storm