LC Live

Otvorene prijave za sudjelovanje na radionicama međugeneracijske solidarnosti

Otvorene prijave za sudjelovanje na radionicama međugeneracijske solidarnosti

17.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar +65 u suradnji sa Udrugom za mlade Alfa Albona organizira niz besplatnih radionica za osobe starije životne dobi u okviru kojih se starijim osobama strukturira slobodno vrijeme, podiže kvaliteta življenja u malom mjestu te omogućavaju druženja i širenje socijalnih kontakata.

Radionice započinju krajem ožujka i održavat će se jednom tjedno u popodnevnim satima u prostorijama Udruge za mlade Alfa Albon (Stari Grad, Kalić 2).

Kreativne radionice su podijeljene na 2 dijela: radionica izrade uskrsnih ukrasa te radionica bojanja staklenih boca različitim tehnikama.
Uz kreativne, polaznici se mogu uključiti i u terenske radionice putem kojih će se upoznavati sa samoniklim i ljekovitim biljem, te družiti se i uživati u prirodi.

Na ovaj se način nastoji poticati kreativnost i socijalna uključivost starijih osoba, te razmjenom ideja i znanja mladih i starijih ojačati međugeneracijsku solidarnost u našoj sredini.

Radionice su financirane sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i besplatne su za sve sudionike. Prijave se zaprimaju u Centar +65 na brojeve 853-523 ili 099 262 2653 (u vremenu od 8 do 16 sati) zaključno do 27. ožujka 2015. godine.

centar +65 međugeneracijska solidarnost starije osobe treća dob udruga alfa albona