Otvorena cesta do Rockwoola, vozači kamiona kažu da je uska

Otvorena cesta do Rockwoola, vozači kamiona kažu da je uska

28.12.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pristupna prometnica tvornici kamene vune Rockwool Adriatic asfaltirana je prije Božića, a za koji dan bit će dovršeni svi popratni radovi, doznajemo iz Građevinskog poduzeća Krk, izvođača radova.

Istovremeno autoprijevoznici koji kamionima svakodnevno prolaze makadamom uz novu prometnicu ocjenjuju da je cesta uska i da se dva šlepera na zavoju neće moći mimoići.

Gradnja ceste duge 400 metara i vrijedne 6,5 milijuna kuna počela je početkom studenoga i, prema ugovoru s investitorom i vlasnikom zemljišta, državnom Agencijom za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), trebala je biti dovršena za tri mjeseca, tj. početkom veljače.

 U AUDIO-u su nam potvrdili da se računalo na zimske uvjete, ali vrijeme je bilo izuzetno povoljno pa su se radovi ranije primakli kraju.

Nakon što dobiju potvrdu o završetku radova, ishodit će uporabnu dozvolu i prikupiti potrebnu dokumentaciju te s Rockwoolom sklopiti ugovor o pravu korištenja ceste, kao i s drugim budućim investitorima u poduzetničkoj zoni Pićan - Jug.

Rockwoolu je odgovarajuća pristupna cesta posljednji uvjet za dobivanje dozvole za rad tvornice pa ga vijest o ranijem dovršetku može samo radovati, ali u tvrtki nisu željeli davati nikakve komentare jer se radi o objektu koji nije njihovo vlasništvo.

Jednaka šutnja dolazi i iz Općine Pićan koja je neizgrađenu cestu držala kao izvrsno oružje u borbi protiv tvornice.

Cesta na svom početku i kraju ima dva vrlo oštra zavoja o kojima se među vozačima počelo govoriti da su preuska za mimoilaženje šlepera. Test koji smo u srijedu izveli kamionima s gradilišta pokazao je da trasa nije ugodna za vožnju pri istovremenom nailasku. Imali smo sreće da je u tom trenutku naišao šleper koji je pokazao kako siječe zavoj.

Dnevno u tvornicu uđe i iz nje izađe 50-ak kamiona s prikolicom pa se prometni čep zbog kolona stvara i sada, na makadamskoj cesti koja nema rubova.

Vozači kažu da je u smjeru tvornice trebalo izgraditi još jednu traku za vozila koja čekaju na ulazak u tvornički krug jer, ako neko vozilo krene obilaziti kolonu, a iz suprotnog smjera naiđe drugo, jedino rješenje bit će djelomična vožnja po nogostupu.

Prometnicu je projektirao pulski Via Ing, ali njihovo objašnjenje za ovakav projekt nismo uspjeli dobiti budući da je tvrtka na kolektivnom godišnjem odmoru. (Robi SELAN)

rockwool prometnica kamioni gospodarstvo tvornica pican