Otvorena atletska staza na gradskom stadionu

Otvorena atletska staza na gradskom stadionu

28.10.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Na gradskom stadionu Labin jučer je službeno otvorena nova atletska staza počasnim krugom sudionika Olimpijade osnovnih škola Labinštine. Osim rekonstrukcije atletske staze na stadionu je izgrađeno atletsko borilište za skakačke i bacačke discipline, plato s umjetnom travom za treninge nogometaša te riješena kompletna odvodnja i automatko navodnjavanje terena. Investicije vrijedne 1,7 milijuna kuna službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan.

Dalibor Zupičić, direktor gradske tvrtke Labin 2000 koja upravlja sportskim objektima u Labinu, prilikom otvorenja istaknuo je da ga izuzetno veseli što Labin dobio adekvatnu stazu za atletičare. Najavio je i investicije za sljedeću godinu, a to su uređenje tribina i svlačionica. Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada Labina izrazio je posebno zadovoljstvo ovom investicijom. Dodao je da se nada da će otvorenje 10. Olimpijade koja se održava iduće godine biti održano u novoj sportskoj dvorani, čija je gradnja i rekonstrukcija u tijeku. Predsjednik Atletskog kluba "Albona" Franko Zidarić istaknuo je kako se raduje novoj stazi koja je, među tri tartan staze u Istri i vjeruje kako će atletika sada imati još uspješnije rezultate.

Eni Modrušan, zamjenica labinskog gradonačelnika otvorila je stazu, a učenici su, prije početka natjecanja, otrčali počasni krug.

 

atletska staza gradski stadion stadion dalibor zupičić siniša verbanac