Otvaranjem likovnih izložbi završen projekt RE-Generacija

Otvaranjem likovnih izložbi završen projekt RE-Generacija

1.12.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U ponedjeljak, 28. studenog u mjesnom odboru Kature i utorak, 29. studenog u mjesnom odboru Rabac otvorene su izložbe likovnih radova polaznica likovnih radionica za osobe treće životne dobi.

Likovne radionice održavale su se od rujna do studenog u sklopu projekta RE-Generacija, vodila ih je Nicol Načinović, a organizirala udruga Labin Zdravi grad u suradnji s mjesnim odborima Kature i Rabac. Likovne radionice polazilo je 30-ak polaznica, a u sklopu projekta imale su organiziran i izlet u Pulu u posjetu muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca. Uz stručno vodstvo razgledali su izložbu „Istarski kašteli“.

Na otvaranju likovnih izložbi u mjesnim odborima Kature i Rabac se okupio veliki broj sudionica i zainteresiranih građana.

Voditeljica likovnih radionica Nicol Načinović naglasila je kako su se na radionicama koristile tehnike rada s akrilnim bojama, ugljenom, olovkom, tušem kao i druge tehnike za koje su polaznice iskazale interes. Motivi su bili „Moj Labin“, pejzaži, jesen, mrtva priroda, izrada radova od recikliranog materijala,  morski motivi, i dr. Naglasila je kako se među polaznicama osjetila velika sinergija i pozitivna energija i kreativnost te da je ovo 3-mjesečno razdoblje jako doprinijelo povećanju kvalitete života osoba treće životne dobi i njihovoj socijalizaciji.

„Uz ovoliko dobre energije i kvalitetu radova koju vidimo na postavljenoj izložbi zaista možemo reći kako je projekt uspio. Vidljiva je i vaša želja za nastavkom i daljnjim razvijanjem ovakvog ili sličnog projekta te ćemo mi kao Grad to zasigurno podržati. Lijepo je vidjeti i osjetiti svu ovu dobru energiju te se nadam kako će tako ostati i u budućnosti kroz sve aktivnosti kojima se budete bavile. Još jednom, čestitam vam na predivnim radovima, trudu i zalaganju.“ – istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.

Osim likovnih radionica, u okviru projekta RE-Generacija tijekom listopada provodile su se i radionice vrtlarstva. Na obje radionice ukupno je sudjelovalo 60-ak polaznica.

Projekt RE-Generacija financira se iz sredstava Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra iz Fonda gradova i općina, te iz sredstava Grada Labina, mjesnih odbora Kature i Rabac i udruge Labin Zdravi grad.

labin zdravi grad likovna izložba re-generacija projekt likovni radovi