Otvaranje Male knjižnice Rabac

Otvaranje Male knjižnice Rabac

17.12.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Stihovima maštovitih učenika i učiteljica Područne škole Rabac jutros je Gradska knjižnica Labin, uz prigodni program, otvorila knjižnični stacionar u Rapcu iliti Malu knjižnicu Rabac. U prisustvu predstavnika Grada Labina, dogradonačelnice Federike Mohorović Čekade, medija i zainteresiranih građana veselim igrokazom i recitacijama o knjigama predstavili su se naši mladi ljubitelji knjiga - djeca Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac - Područno odjeljenje Rabac i učenici Osnovne škole Matije Vlačića - Područne škole Rabac sa svojim odgojiteljicama i učiteljicama i, naprosto, oduševili. 

Mala knjižnica Rabac novo je mjesto koje će povezivati knjige i njihove čitatelje. Sadrži više od 500 naslova lijepe književnosti za sve uzraste i članstvo je za sve stanovnike Rapca besplatno. Ovim projektom Gradska knjižnica Labin započela je jednu novu priču koju ćemo, vjerujemo, uspješno u suradnji s mjesnom zajednicom zajedno stvarati i razvijati.

Gradska knjižnica Labin zahvaljuje Gradu Labinu, predsjedniku Mjesnog odbora Rabac Paulu Načinoviću, kao i svim članovima Odbora na svesrdnoj pomoći, profesorici Alidi Blašković Koroljević i učenicima Srednje škole Mate Blažine na prekrasnom keramičkom muralu, umjetnici Ivoni Verbanac na uvijek efektnim dizajnerskim rješenjima, svim obrtima i pojedincima koji su nam nesebično bili na dispoziciji čitavo vrijeme, našim dragim volonterima, ravnateljima ustanova, i posebno hvala učenicima i učiteljicama te djeci i odgojiteljicama dječjeg vrtića koji su svojim nastupima obogatili dan otvaranja Male knjižnice.

Posjetite Malu knjižnicu Rabac već danas, na adresi Obala maršala Tita 15, u prostorijama Mjesnog odbora Rabac u radno vrijeme - utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati.

Ovaj projekt Gradske knjižnice Labin proveden je u partnerstvu s Mjesnim odborom Rabac, uz veliku podršku Grada Labina te financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina, u maksimalnom iznosu od 25.000,00 kuna.


Gradska knjižnica Labinmala knjižnica rabac otvorenje knjige kultura čitanje