Otkriven serijski provalnik u kafiće i trgovine - 26 - godišnji Rašanin

Otkriven serijski provalnik u kafiće i trgovine - 26 - godišnji Rašanin

13.9.2013. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Djelatnici pulske i rovinjske policije su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom s područja Raše utvrdili osnove sumnje da je počinio 10 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem od čega jedno u pokušaju.

Mladića se sumnjiči da je u razdoblju od 30. lipnja do 10. rujna provalio u više trgovina i ugostiteljskih objekata u Žminju, Ceru, i Barbanu.

U Žminju je u tri navrata u Ulici 9. rujna provalio u tri ugostiteljska objekta iz čijih je unutrašnjosti otuđio novac i cigarete, oštetivši pritom vlasnike 36-godišnjakinju  iz Žminja, 46-godišnjaka iz Svetog Petra u Šumi i 52-godišnjaka s područja Žminja za nekoliko tisuća kuna.

U mjestu Cere je tri puta  provalio u istu trgovinu iz čije je unutrašnjosti je otuđio novac, oštetivši 60-godišnjaka s područja Fažane za nekoliko tisuća kuna. Potom je u istom mjestu  provalio i u poslovni prostor u vlasništvu pravne osobe iz Žminja iz čije unutrašnjosti nije ništa otuđio.

Također ga se sumnjiči da je u Barbanu provalio u dva navrata u isti ugostiteljski objekt, te u još jedan ugostiteljski objekt, otuđivši novac čime je oštetio 45-godišnjaka s područja Barbana i 46-godišnjaka iz Barbana za više tisuća kuna.

 Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 26-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava redovnim putem.

kazneno djelo provala lopov provalnik policija odo