Otkazan party Digni glas-Glas za zrak!

Otkazan party Digni glas-Glas za zrak!

17.5.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Labin Art Express XXI obavještava javnost da se party DIGNI GLAS-GLAS ZA ZRAK koji se trebao održati u KuC-u Lamparna, sutra, subota, 18. Svibnja u znak potpore Građanskoj inicijativi mladih za referendum o izgradnji TE Plomin 3 i Građanskom forumu TE Plomin 3, povodom završetka potpisivanja Predstavke upućene Vladi RH kojom se od nje traži raspisivanje referenduma o izgradnji TE Plomin C, otkazuje iz slijedećih razloga:

-          Danas 17. Svibnja završeno je potpisivanje Predstavke na području Labinštine koju je potpisalo 2624 stalnih i povremenih stanovnika Labinštine koji od Vlade RH traže da u čim skorijem roku u Istarskoj županiji raspiše savjetodavni referendum o izgradnji TE Plomina 3 na ugljen. Tim je povodom u Lamparni trebala biti održana kulturno-zabavna manifestacija party pod nazivom DIGNI GLAS-GLAS ZA ZRAK!

Kako je za današnji dan bila zakazana i manifestacija Točno u centar na Zelenicama, prije više od mjesec dana odlučili smo da se navedeni party u Lamparni održi dan kasnije, tj. u subotu 18.05.2013.g.

-          Jučer, 16. Svibnja jedan od inicijatora i suorganizatora manifestacije „Točno u centar" Alen Vozila javio je izvršnom producentu partija DIGNI GLAS-GLAS ZA ZRAK da se zbog lošeg vremena manifestacija na Zelenicama prebacuje na Subotu,  18.05. dakle za isti dan kad se trebao održati i naš party. Kako se ovaj party financira isključivo od ulaznica, a manifestacija Točno u centar je besplatna i pod pokroviteljstvom, te uz potporu grada Labina, a obje manifestacije uglavnom računaju na istu publiku - s obzirom na činjenicu da će svi caffe barovi na Zelenicama u subotu raditi do jutra, kako ne bi pretrpjeli veliki financijski gubitak kojeg nemamo odakle pokriti, bili smo prisiljeni otkazati subotnji party u Lamparni!

-          U navedenom ne bi bilo ništa loše da grad Labin od organizatora manifestacije „Točno u centar" nije tražio da se ista održi u upravo vikend pred  lokalne izbore. Naime organizatori ove manifestacije,  Design bar, te caffe barovi Valentino, Empire, Down Town, Me gusta i Olimp, predvođeni Alenom Vozilom namjeravali su ovu manifestaciju održati u mjesecu lipnju, no iz grada Labina koji mora dat suglasnost za održavanje navedene manifestacije sugerirano im je da se ista održi ranije, tj. vikend prije lokalnih izbora kako bi kandidati koalicije IDS-HSU-HNS iskoristili priliku da se zadnji put obrate građanima Labina., tj. prvenstveno velikom broju mladih posjetitelja navedene manifestacije na Zelenicama, dakle u petak 18. Svibnja u 20:00 sati.

-          Nažalost ni nakon naših ponovljenih molbi i apela  da nam „ne zabijaju nož u leđa" jer održavanje manifestacije „Točno u centar" u subotu povlači za sobom otkazivanje partyja DIGNI GLAS-GLAS ZA ZRAK, organizatori manifestacije na Zelenicama u dogovoru sa gradom Labinom ipak su odlučili ne odustati od svoje namjere te su na taj način ne samo bojkotirali Građansku inicijativu mladih za referendum o TE Plomin 3 i Građanski forum TE Ploin 3, nego su pokazali koliko im je stalo do tog da se zaustavi TE Plomin C na ugljen!

Stoga na kraju izražavamo naše žaljenje i razočarenje ponašanjem gradske uprave koja koristi jednu hvalevrijednu manifestaciju poput „Točno u centar" isključivo za promociju trenutno vladajuće garniture, pri tome potpuno zanemarujući želje i interese nekoliko stotina mladih labinštine i što je još gore dajući sebi veću važnost nego Predstavci vladi RH koju je potpisalo više od 2600 naših sugrađana!

 

Tamara Nestorović, PR

 

 

besplatna reklama tamara nestorović lokalni izbori izbori 2013 dean zahtila digni glas za zrak nmvn