Osigurana sredstva za sufinanciranje troškova stanovanja zdravstvenih radnika na području Labina

Osigurana sredstva za sufinanciranje troškova stanovanja zdravstvenih radnika na području Labina

17.7.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dobrobit čovjeka i zaštita ljudskog zdravlja iznad je bilo koje druge društvene nadgradnje koju učestalo zazivamo i razumljivo težimo. Jer briga o  zdravlju potreba je svakog čovjeka a ljudsko zdravlje ishodište ljudskog postojanja pa se  upravo po kvaliteti zdravstvene zaštite neke zajednice grada, regije  ili države mjeri stupanj razvijenosti koji direktno uteče na svakodnevni život svakog od nas.

Već neko vrijeme jedan od najvećih izazova s kojim su suočene mnoge zdravstvene ustanove diljem Hrvatske je nedostatak medicinskog osoblja. Ta činjenica ne zaobilazi ni Labin i Labinštinu, pa su krajem prošlog tjedna gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Irene Franković, načelnica Općine Raša Gloria Paliska, načelnik Općine Kršan Roman Carić i načelnik Općine Pićan Dean Močinić potpisali sa Istarskim domovima zdravlja Sporazum o sufinanciranju troškova smještaja na području Labinštine za zdravstvene djelatnike lstarskih domova zdravlja.

Naime Grad Labin i labinske općine, nakon postignutog dogovora na koordinaciji gradonačelnika i čelnika svih labinskih općina, tim su se Sporazumom obvezali  da će u sklopu Mjere stambenog zbrinjavanja po beneficiranim uvjetima zdravstvenih radnika deficitamih zanimanja za djelatnike lspostave ,,Dr. Lino Peršić" Labin sufinancirati iz proračuna smještaj do pet zdravstvenih djelatnika. Subvencija po jednom djelatniku iznosi 300 eura mjesečno, a prema dogovorenoj raspodjeli Grad Labin participirati će sa 100 eura a općine svaka po 50,00 eura mjesečno. Dobra je vijest da će se već od ovog mjeseca početi koristiti ugovoreni benefiti Sporazuma za laboranta zaposlenog u Biokemijskom laboratoriju labinske Ispostave Doma zdravlja.

„Nakon sufinanciranja nadstandarda hitne pomoći, kao i ulaganja u zgradu Hitne medicinske pomoći, pokretanja humanitarne akcije za nabavku stacionarnog mamografa, koji je pred samom realizacijom, prepoznali smo nužnost privlačenja novog medicinskog kadra u naš Dom zdravlja kako bi našim građanima osigurali najbolje uvjete za skrb o njihovom zdravlju. Ne manje važno je da zadržimo u Labinu sve dosadašnje djelatnosti kako ne bismo morali odlaziti u druge gradove. Važno je to našim starijim sugrađanima, ali i mladima, onima koji su zaposleni i koji se školuju", poručuje gradonačelnik Valter Glavičić.

sufinanciranje zdravstvo