OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin – Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin – Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

26.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učenici osmih razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin sudjelovali su u projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Kroz dvodnevnu terensku nastavu koja je održana 20.i 21. travnja, učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima.


Prvog su dana u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata slušali predavanje Domovinski rat i obilazili izložbeni prostor Memorijalnog centra. Drugi dan bio je posvećen posjetu memorijalnim mjestima u Vukovaru, pa su učenici posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Župu sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, Mjesto sjećanja „Vukovarska bolnica 1991.“, Velepromet i Borovo Commerce.


Nakon posjeta memorijalnim centrima uslijedilo je razgledavanje Gradskog muzeja Vukovar i Muzeja vučedolske golubice. Cilj projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ je proširiti znanje učenika o Domovinskom ratu i o važnosti Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.


 

oš ivo lola ribar vukovar posjet