OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - Uoči Dana oralnog zdravlja provedeno niz aktivnosti u sklopu projekta „Zaštita zubi“

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - Uoči Dana oralnog zdravlja provedeno niz aktivnosti u sklopu projekta „Zaštita zubi“

18.3.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U povodu obilježavanja Dana oralnog zdravlja  20.ožujka, tvrtka Apolonia je svim učenicima i djelatnicima  OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin poklonila četkice i paste za zube. Velika im hvala na tome! To je svakako motiviralo učenike da  više obrate pozornost na higijenu zubi, da pojačaju svoju brigu o tome što jedu i da redovito nakon jela peru svoje zubiće.

 

Na redovitim satima prirode, biologije, satu razrednika i u grupama produženog boravka govorilo se o važnosti održavanja oralne higijene, o važnosti redovitog posjeta stomatologu  i o pravilnom četkanju zubića. Izrađivali su se panoi sa slikama zdravih i bolesnih zubića, četkica za zube, tematski plakati i prezentacije,  gledali su se i edukativni filmovi na temu zaštite zubi.  

 

Učenici su izrađivali i zubiće od gline, a u posjet su dolazili i stomatolozi kako bi ih još više educirali o njezi zubiju. Sve aktivnosti se provode u sklopu gradskog projekta „Zaštita zubi"  s ciljem povećavanja svijesti djece i roditelja o važnosti održavanja oralne higijene.

 

 

PR

 

 

oš ivo lola ribar zaštita zubi djeca higijena oralno zdravlje