Oproštaj od Đanija Bažona

Oproštaj od Đanija Bažona

12.2.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Stotine ljudi, prijatelja, znanaca, poslovnih partnera, poslovnih kolega, članova obitelji, oprostilo se u petak na gradskom groblju u Labinu od Đanija Bažona, potpredsjednika Uprave Glasa Istre, koji nas je iznenada napustio u 39. godini života.

"U ovom se trenu mnogi pitaju zašto. To je i normalno, ali svima koji su poznavali Đanija, to je pitanje suvišno. Živio je sto na sat. Želio je u što kraćem vremenu učiniti što više. To i takav je bio njegov nažalost prekratak ovozemaljski život. Đani je učinio jako mnogo toga, uvijek više za ostale nego za sebe. U djetinjstvu za svoje roditelje i vršnjake s Vineža. Kasnije za svoje prijatelje iz srednjoškolskih i studentskih dana. Trka, sport, dobra djela - to je bio njegov život", kazali su u oproštajnom govoru njegovi najbliži prijatelji.

Naglasili su da je Bažon u svom samo 39 godina dugom životu postigao misiju stogodišnjaka. Prisjetili su se i njegovih posljednjih godina koje je posvetio medijima.

"Želio je da istarski medijski prostor bude ujedinjen. Đani je ujedinjavao ljude. Bio je graditelj dobroga i sloge. Za Đanijem danas tuguju kolege i djelatnici iz Glasa Istre, Nezavisne istarske televizije i ostalih istarskih medija. Tuguje i čitava Labinština i… trajalo bi to nabrajanje satima. Otišao je jedan veliki, pozitivni, samo dobrotom naoružan čovjek, otišao je prijatelj svih. Otišao je Đani, jedan i jedinstven", kazali su.

Željko Žmak, predsjednik Uprave Glasa Istre, u izjavi za Glas Istre kazao je da tuguje za Đanijem Bažonom, odanim kolegom, dobrim prijateljem i velikim čovjekom.

"Cijeli Glas Istre tuguje i u ljudskom smislu teško ćemo podnijeti ovaj teret. Ali, s Đanijem u mislima, Glas Istre nastavlja dalje i nema šanse da se sada zaustavi ili da ga netko drugi preuzme. To je priča koju smo započeli, u kojoj je Đani svim svojim bićem sudjelovao i sukreirao je, i koja će se definitivno nastaviti. Glas Istre neće stati, a Đani će uvijek biti uz naša srca", poručio je Žmak.

U redakciju Glasa Istre stigli su brojni brzojavi, e-mailovi, pisma sućuti.

"Najiskreniju sućut primite od saborskog zastupnika Damira Kajina, a povodom tragedije koja je zadesila vašu novinu. Gubitak Đanija nećete samo vi osjetiti, već i svi mi koji smo ga poznavali. Taj gubitak osjećat će i Istra, a mi ćemo ga se sjećati kao čovjeka punog života koji je učinio nešto što od njega nikada ne bismo očekivali. Neka mu je laka rodna gruda", piše u telegramu koji je Glasu Istre uputio Damir Kajin.

Saborski zastupnik nam je, šokiran viješću, uspio tek kazati da će Bažona pamtiti po tome što je svima pomagao, što je bio uvijek na raspolaganju za svakoga tko mu se obratio za pomoć.

Njegov dugogodišnji prijatelj Ivan Herak rekao nam je da ga je smrt Đanija Bažona šokirala.

"Prošli smo zajedno puno toga. I dobroga i lošega. Jako će mi nedostajati jer nije bilo dana da se nismo čuli po nekoliko puta. Posljednji smo put u srijedu u Žminju popili zajedno kavu i očito se tada, sad kad gledam s ove distance, želio od mene oprostiti. Jedino što mogu reći je da je po svim svojim karakteristikama i kapacitetima, moralnim, ljudskim i intelektualnim, bio ispred svoga vremena. Uvjeren sam da će svima nama jako nedostajati. Bio je neponovljiva osoba vedra duha. S njim je uvijek bilo zabavno družiti se, putovati, slaviti", kazao je Herak.

 

đani bažon smrt poduzetništvo crna kronika ivan herak nit glas istre đuro burek jakovčić politika