Općina Sveta Nedelja prihvatila izmjene proračuna / hoće li dobiti dječji vrtić?

Općina Sveta Nedelja prihvatila izmjene proračuna / hoće li dobiti dječji vrtić?

21.12.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sjednici Općinskog vijeća vijećnici su komentirali stanje prohodnosti cesta tijekom proteklog vikenda, a uslijed snježnih oborina. Posebno su komentirali dionicu ceste Pilje-Kršan gdje uopće nije čišćen kolnik. Načelnik općine Srećko Mohorović izdvojio je kako su Komunalnom poduzeću „1.Maj“ dostavili nacrt prometnica koje spadaju pod Općinu Sveta Nedjelja.

Preostale ceste koje su u ingerenciji Županijske uprave za ceste trebale su biti čišćene od strane Istarskih cesta. Mohorović je kazao kako je vidljivo da su općinske ceste čiste, dok je do problema došlo na županijskim cestama. Predložio je da se potpiše ugovor s Komunalnim poduzećem o održavanju prometnica na području čitave Općine. Vijećnik Miljenko Vidić upozorio je na nezadovoljstvo stanovnika Nedešćine koji žive u neposrednoj blizini disco kluba.

Žale se na neprimjerno ponašanje mladih, dernjavu, pa čak i uriniranje po haustorima obližnjih kuća. Pročelnik Elio Stepančić kazao je kako je i sam svjedok neprimjerenog ponašanja mladih no dok nitko od stanara obližnjih kuća ne podnese prijavu nema pomaka. Nadalje je kazao kako je vlasnik odgovoran za uspostavu javnog reda kako u objektu, tako i na ulazu u objekt. Što se tiče dječjeg vrtića u Općini Sveta Nedelja, Načelnik je kazao kako je Općina dobila pismeno odobrenje porečko-pulskog biskupa, mons. Milovana o korištenju terena u Vrećarima. Riječ je o zemljištu veličine 2 tisuće metara, a investitoru bi se ponudila koncesija na 30 godina. Mohorović je istaknuo kako općina čeka odgovor investitora. Ukoliko bude potrebno Općina će pomoći kod pripreme dokumentacije. Više detalja znat će iza Nove godine.

 

sveta nedelja srećko mohorović elio stepančić prvi maj ceste dječji vrtić