Općina Kršan: Oprečna mišljenja o revitalizaciji kaštela (Audio)

Općina Kršan: Oprečna mišljenja o revitalizaciji kaštela (Audio)

2.10.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovoga utorka u Općini Kršan održana je sjednica Općinskog vijeća koja je unijela trzavice u vijećnicu, a na vidjelo su izašla i oprečna mišljenja čelnih ljudi u općini. Rasprava je potaknuta mogućim dolaskom izdvojenog odjeljenja Filozofskog fakulteta iz Zagreba u kaštel u Starome gradu Kršanu. Predsjednik Općinskog vijeća, Nikola Vuksan projekt je ocijenio pozitivnim, dok načelnik Općine Kršan, Josip Kontuš smatra da još nema konkretnog i službenog materijala koji bi bio temelj za raspravu.

U telefonskom razgovoru Nikola Vuksan je poručio (Prilog Nikola Vuksan). Vezano uz istu problematiku kontaktirali smo i načelnika Općine Kršan, Kontiša koji poručuje da poglavarstvo nikako nije protiv revitalizacije kaštela, ali smatra da investitor treba općini dostaviti konkretne prijedloge o kojima bi se moglo konstruktivno raspravljati, što do danas nije bio slučaj. (Prilog Josip Kontuš) Na dnevnom redu našla se i problematika tvornice kamene vune Rockwool.

Općina je primila  pismo odvjetničkog ureda Zurić i partneri koji zastupa Rockwool. Odvjetnici su zauzeli stav da Općina Kršan nema pravo tražiti zatvaranje tvornice jer Zakonom nije regulirano da lokalna samouprava privatnicima zatvara pogone. Načelnik nije želio komentirati taj dopis, a Vuksan je to komentirao na slijedeći način (Prilog Vuksan-Rockwool).  U telefonskom razgovoru Nikola Vuksan također je komentirao prvu točku dnevnoga reda, odnosno Izviještaj revizije koji je pokazao da je općina ostvarila samo 25 posto proračuna od planiranih 28 milijuna kuna. (Prilog Vuksan-Proračun).

Rockwool Općina Kršan Josip Kontuš Kaštel Nikola Vuksan