Općina Kršan: izmjena postojećih tabela dobrodošlice, a u Šušnjevici uskoro trgovina

Općina Kršan: izmjena postojećih tabela dobrodošlice, a u Šušnjevici uskoro trgovina

20.8.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sjednici Poglavarstva Općine Kršan nakon provedenog javnog natječaja za zakup poslovnog prostora donijeta je odluka o zaključivanju ugovora o zakupu poslovnog prostora u Šušnjevici sa Obrtom za trgovinu «Aurora» iz Čepića vlasnice Mirande Sinković. Poslovni prostor smješten je u prizemlju novoobnovljene zgrade Mjesnog odbora Šušnjevica. Zbog otvaranja jedne nove odgojne grupe, jasličke skupine u Dječjim  jaslicama u Labinu, Poglavarstvo  je prihvatilo prijedlog obračuna dodatnih sredstava za troškove u visini od gotovo 11 tisuća kuna te za plaće iznos u visini od nešto više od 11 tisuća kuna.

Općina Kršan sufinancirati će sa 500,00 kuna međunarodnu biciklističku utrku «Istra-Općina Kršan» koja se održava u periodu od 19.-21. rujna 2008. godine na području Istre. Na istoj sjednici prihvaćena je informacija Policijske postaje Labin o stanju sigurnosti na području Općine Kršan.

 

Općinsko poglavarstvo Općine Kršan prihvatilo je ponudu Nezavisne Istarske Televizije o zaključivanju ugovora o pružanju usluga redovnog medijskog praćenja i izvještavanja o radu iste Općine. Podržana je inicijativa Turističke zajednice Općine Kršan da se u sklopu Projekta turističke signalizacije izvrši zamjena postojećih tabela dobrodošlice na ulaznim cestovnim pravcima na području Općine i to na ulaznim pravcima iz tunela Učka, iz pravca Pazina, Labina kao i  Opatije. Donesena je i odluka da se pristupi izradi troškovnika radi sanacije lokalnih puteva.

U okviru Socijalnog programa Općine Kršan odobrene su dvije socijalne pomoći obiteljima s područja ove općine zbog težeg materijalnog stanja i nesretnog slučaja.

Šušnjevica Kršan trgovina biciklistička utrka proračun Poglavarstvo odluke NIT tabele