Online nastava za čak 179 učenika i 6 nastavnika labinske Srednje škole zbog zaraze 2 nastavnika i 7 učenika bolešću Covid-19

Online nastava za čak 179 učenika i 6 nastavnika labinske Srednje škole zbog zaraze 2 nastavnika i 7 učenika bolešću Covid-19

20.10.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin se nastava trenutno za 268 učenika odvija po modelu A, „uživo“, dok se za njih 179 i 6 nastavnika, koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnim osobama (zasad 7 učenika i 2 nastavnika) nastava odvija po modelu C, online, što uključuje 9 razrednih odjeljenja (od ukupno 21), a odnosi se na sva gimnazijska razredna odjeljenja te dva razreda smjer ekonomist, počevši od 12.10.2021. pa sve do potkraj listopada, sve po epidemiološkoj procjeni nadležnih epidemiologa i ravnatelja.
„Samoizolacija traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Učenici i nastavnici koji  unazad 9 mjeseci imaju laboratorijski potvrđenu bolest COVID-19 (PCR test ili brzi antigenski test) ne podliježu potpunoj samoizolaciji, kao ni one osobe koje su kompletno cijepljene.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ-a).


O našoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji obaviješteni su roditelji i učenici preko svojih razrednika, nastavnici i osoblje Škole kao i Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Služba za epidemiologiju i Stožer civilne zaštite Istarske županije.


Redovito i uporno skrećemo pozornost učenicima o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima i ponavljamo OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


Linkcovid 19 srednja škola mate blažina korona online nastava