[OGRANIČENJA U PROMETU] Labin dobiva dosad najveći kružni tok - od četvrtka do Vileta dva mjeseca obilazno

[OGRANIČENJA U PROMETU] Labin dobiva dosad najveći kružni tok - od četvrtka do Vileta dva mjeseca obilazno

10.10.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

S pripremnim radovima za dugoočekivanu rekonstrukciju zbunjujućeg i vrlo opasnog raskrižja državne i županijske prometnice na ulazu u Labin iz pravca Pule, tog mjesta čestih nesreća, započeli su jučer djelatnici pulske tvrtke Cesta.

Dva trokraka križanja do početka veljače pretvorit će se u kružni tok u poslu vrijednom 8,7 milijuna kuna, koji u polovici iznosa financiraju Hrvatske ceste, a s po četvrtinom sredstava sudjeluju Grad i Županijska uprava za ceste.

Na sjecištu cesta za Labin, Koromačno, odnosno Rašu, i to ispod sadašnje lokacije umjetničke skulpture, niknut će dosad najveći rotor u "gradu kružnih tokova", s kolnikom širokim devet metara te zelenom površinom promjera 33 metra, doznajemo od Davora Zovića, voditelja gradilišta. Kružni tok kod Mercatorovog trgovačkog centra, na ulazu u Labin iz pravca Rijeke, ima po metar manju voznu traku i unutrašnji prsten.

"Ovaj projekt pripremamo dvije godine s ciljem da dobijemo kvalitetniji i prije svega sigurniji južni ulaz u grad", veli prvi čovjek Labina Tulio Demetlika te napominje da je riječ o trećem velikom rotoru u njegovom tekućem mandatu (uz onaj kod Mercatora, proljetos je realiziran i kružni tok kod gradskog groblja).

U sklopu rekonstrukcije raskrižja realizirat će se i javna rasvjeta, nogostup do naselja Starci, dio sanitarne kanalizacije i oborinska odvodnja. Hrvatske vode uredit će, pak, vodotok Vilete dug 200-tinjak metara u posebnom projektu vrijednom 1,4 milijun kuna. (I. RADIĆ)
 

Od sutra u Labin samo preko Starci

Od sutra će se na najmanje dva mjeseca za sav promet u oba pravca zatvoriti dio županijske ceste od raskrižja koje se rekonstruira do Vileta u Labinu, potvrdio nam je voditelj gradilišta Zović. Obilazno će se voziti Pulskom ulicom kroz naselje Starci.

Iz Grada Labina pozivaju vozače na strpljenje i oprez u prometovanju uz privremenu signalizaciju. Za idući tjedan najavljuju tiskovnu konferenciju o detaljima prometne regulacije tijekom četveromjesečne rekonstrukcije raskrižja.

 

 “Galebovi” ostaju kraj raskrižja Skulptura “Galebovi” Milene Lah, jedno od prva tri umjetnika djela s premijernog izdanja Mediteranskog kiparskog simpozija, ostat će kod raskrižja, no na drugoj, još neutvrđenoj lokaciji s primjereno uređenim platoom, doznajemo od gradonačelnika Demetlike.
Druge dvije skulpture s prvog MKS-a nalaze se kraj Vozilii (Ivan Kožari
ć), odnosno u Dubrovi(Antonio Paradiso) te s “Galebovima” ine tzv.
meaše Labinske republike.

 

kružni tok cesta d.o.o starci vilete radovi na cesti ograničenja obavijest pulska ulica