Ogorčeni labinski motoristi: Hamzić: `Nismo ni divljaci ni luđaci`

Ogorčeni labinski motoristi: Hamzić: `Nismo ni divljaci ni luđaci`

26.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Motociklisti iz Labina ogorčeni su napisima u medijima i rekonstrukcijom stravične prometne nesreće u kojoj su poginula tri motociklista, Branko Mađarević (52) iz Pule, Klaudio Miletić (30) iz Mali Golji kod Labina te Riječanin Marinko Nimac (50), protekle subote oko 19 sati u mjestu Kraj pored Mošćeničke Drage. U nesreći su još četiri osobe ozlijeđene, od kojih je Saša Kočevar (27) iz Labina bio u životnoj opasnosti.

Razgovarali smo s Miralemom Hamzićem i Robertom Tenčićem.

Od Hamzića zvanog Zec, koji je neposredno prije sudara bio među prvima u grupi motociklista iz Labina, doznajemo da je nesreća u medijima prikazana loše.

- Sada se svašta priča, da smo mi motoristi divljaci i luđaci. Uopće nije istina da smo palili gume, a onaj krug na asfaltu, čija je fotografija objavljena u medijima, nismo mi napravili, rekao je Hamzić.

I Roberto Tenčić, vlasnik labinske trgovine motociklima i motoopremom smatra da su mediji iskoristili priliku te se na motocikliste obrušili drvljem i kamenjem, pogotovo u dijelu koji se uopće ne odnosi na nesreću.

- Poznavao sam sve sudionike ove prometne nesreće i tvrdim da se nikako ne radi o divljacima. Miletić je kod mene kupio motor i znam da nije bio tip koji pali gume ili divlja. Štoviše, nije se izlagao nepotrebnim rizicima na cesti, kao što su rizična pretjecanja i slično, nikada se nije gurao da bude prvi, kazao je Tenčić, kojeg kao i druge motocikliste najviše smeta prozivanje da su divljaci.(Mateo SARDELIN)

crna kronika smrt motori moticikli motoristi prometna nesreca miralem hamzic roberto tencic