Odzvonilo parkiranju ispred Velog kafea

Odzvonilo parkiranju ispred Velog kafea

22.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

LABIN - Postavljanjem pomičnih čunjeva zaustavljeno je, barem privremeno, nedozvoljeno parkiranje na označenom autobusnom stajalištu u starom Labinu. Prema riječima Ljubomira Buršića, pročelnika za komunalne djelatnosti, čunjevi će ostati do početka sljedećeg tjedna, kada dolaze radnici Signalizacije koji će obnoviti oznake na tlu i postaviti dodatne znakove.

Na pitanje zašto se ne postave betonski čunjevi ili veće vaze s cvijećem budući da na trgu već postoje tri znaka zabrane parkiranja, odgovorio je da su to pokušali prošle godine, ali zbog pritužbi vozača koji su pri parkiranju oštetili auto odustalo se od te metode njihovog discipliniranja.
Lokacija ispred Velo kafe, s čije se lijeve strane nalazi i zgrada poglavarstva, omiljena je i stoga što se, za razliku od označenih parkirnih mjesta na trgu, gdje ostavljanje limenog ljubimca stoji pet kuna na sat, ovdje parkira(lo) besplatno. Izgradnjom stambeno-poslovne zgrade na mjestu divljeg parkirališta smanjen je ionako nedovoljan broj parkirnih mjesta, a snalažljivi vozači zauzeli su sada i dječje igralište jer mjesta za sve automobile na predviđenom parkiralištu jednostavno - nema.
Jedno od rješenja koje se često spominje je i izgradnja garaže na mjestu igrališta, predviđene urbanističkim planom, ali bi zahvati eventualno mogli početi tek iduće godine.

S. ZLOIĆ

titov trg parkiranje parking crć parkiralište vozači ljubomir buršić