Odvjetniku Vukojeviću 205 tisuća za „pro bono“ zastupanje Općine Pićan u sporu protiv Rockwoola

Odvjetniku Vukojeviću 205 tisuća za „pro bono“ zastupanje Općine Pićan u sporu protiv Rockwoola

29.10.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Branislav Vukojević, odvjetnik iz Pule koji se 2010. godine ponudio da će Općinu Pićan zastupati besplatno  u sporu protiv tvornice kamene vune Rockwool, na kraju će za svoj „besplatan“ rad dobiti 205 tisuća kuna. Naime, Općinsko vijeće Pićna je na posljednjoj sjednici održanoj u petak navečer načelniku Ivanu Frankoviću dalo suglasnost za sklapanje nagodbe s odvjetnikom Vukojevićem o isplati 205 tisuća kuna troškova.

Iznos će se isplatiti u tri rate, od čega 100 tisuća do kraja ove godine i 105 tisuća u prvom tromjesečju iduće godine. Vijećnika HSLS-a Fabrizia Lukeža  zanimalo je međutim odakle se sada odjednom odvjetniku Vukojeviću trebaju platiti troškovi kada je: (ton – Fabrizio Lukež). Predsjednica Komisija za zaštitu okoliša Kristina Đurović je odgovorila: (ton – Kristina Đurović). A općinski načelnik Ivan Franković pojasnio: (ton – Ivan Franković). Na kraju su vijećnici sa 7 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim ipak prihvatili nagodbu.

branislav vukojević pro bono :-) wtf rockwool fabrizio lukež ivan franković kristina đurović odvjetnik tužba spor naknada