Održano službeno potpisivanje ugovora o financiranju malih projekata

Održano službeno potpisivanje ugovora o financiranju malih projekata

2.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je održano službeno potpisivanje ugovora o financiranju malih projekata Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva putem natječaja „Mali projekti za bolje sutra“. Potpisivanju su prisustvovali Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé Glavan te predstavnici udruga i mjesnog odbora kojima su odobrena sredstva.

Zaklada je odobrila financiranje za 16 malih projekata s područja Istarske županije u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna. Od toga, četiri mala projekta odobrena su udrugama s područja Grada Labina i to: Gradskoj knjižnici Labin za projekt „Mala knjižnica – Kućica slova“ u iznosu od 10.500,00 kuna, Mjesnom odboru Vinež za projekt Sportski poligon "Vinež" u iznosu od 15.000,00 kuna, Udruzi za mlade Alfa Albona za projekt „Nonići surfaju“ u iznosu od 9.468,75 kuna i Udruzi Labin Art Express XXI za projekt „Inicijativa za rekreativno igranje stolnog tenisa u Klubu mladih“ u iznosu od 12.804,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić spomenuo je da je još kao predsjednik Mjesnog odbora Labin gornji imao priliku realizirati projekt uređenja dječjeg igrališta na području mjesnog odbora. "Najveći benefit projekta bilo je uključenje velikog broja građana u projekt, sinergija i zajedništvo prilikom realizacije projekta što su najveće vrijednosti.", naglasio je. Spomenuo je kako Grad Labin podupire rad 60-ak organizacija civilnog društva s ukupno 3.262.000,00 kuna. Financiraju se udruge u socijalnoj skrbi i zdravstvu, udruge građana, udruge u kulturi te sportske udruge i klubovi.

„Rad civilnog sektora značajno doprinosi razvoju društva i jačanju njihove uloge kao kreatora politike u društvu. Udruge su jaka spona između građana i javnog sektora. Zato ćemo nastaviti pružati financijsku, institucionalnu i svaku drugu potporu daljnjem razvoju institucija civilnog društva.“, rekao je gradonačelnik.

Helga Možé Glavan, upraviteljica Zaklade uputila je prisutne u način financiranja, provedbu projekta i pripremu dokumentacije za Zakladu, kao i rokovima za realizaciju projekta.

Natječaj koji provodi Zaklada se financira iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale. Ukupna vrijednost natječaja ove godine iznosila je 200.000,00 kuna.

 

mali projekti ugovor zaklada dinanciranje