Stampar M - Stampar

Održano predstavljanje romana i druženje s autoricom Marilenom Dužman

Održano predstavljanje romana i druženje s autoricom Marilenom Dužman

20.10.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Jučer, 18. listopada u našoj smo knjižnici, u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, ugostili istarsku autoricu ljubavnih romana Marilenu Dužman.

 Kroz razgovor koji je moderirala Ana Černjul publika se pobliže upoznala s autoričinim objavljenim knjigama koje su u kratko vrijeme izazvale veliku pozornost kod čitateljske publike.

 Marilena je otkrila kako se upustila u svijet pisanja, kao i to da su joj na umu brojne ideje za nove romane. Inspiracije joj ne nedostaje te je u dvije i pol godine u vlastitoj nakladi objavila čak 7 romana, od kojih samo roman "Mrtav, a gladan" nije ljubavni. Crnohumorna je to knjiga za koju Dužman kaže da bi bila izvrstan film. Radnja većine romana smještena je u Istru, što ih čini još zanimljivijima lokalnoj čitateljskoj publici. 

 Marilenin rad prepoznala je i Općina Ližnjan te su svojoj sumještanki 2020. dodijelili Godišnju nagradu Općine Ližnjan za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u književnim djelima. Prvijenac Marilene Dužman "Gdje mi je psihijatrica?" objavljen je i kao zvučna knjiga u Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

 Navedene, ali i preostale Marilenine romane, kao i najnoviji roman "Haker", možete posuditi u našoj knjižnici.

 

 

gradska knjižnica labin labin marilena dužman ana černjul