Održano predstavljanje natječaja „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i radionica „Izrada strateškog i poslovnog plan“

Održano predstavljanje natječaja „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i radionica „Izrada strateškog i poslovnog plan“

24.3.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Lokalna akcijska grupa „Istočna Istra“ u četvrtak, 20. ožujka 2014. organizirala je predstavljanje natječaja za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

 

Kroz program će Ministarstvo turizma sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te projekte unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti. U sklopu ovog natječaja, po prvi puta je omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) te sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.

 

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja:

  • mjera A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti u hotelima, kampovima, OPG-ima i objektima u domaćinstvu,
  • mjera B – razvoj posebnih oblika turizma,
  • mjera C – priprema projektne dokumentacije za nove investicije u turizmu,
  • mjera D – internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost.

Sredstva programa namijenjena su subjektima malog gospodarstva –trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge; seljačkim domaćinstvima i fizičkim osobama –privatnim iznajmljivačima, a ovisno o mjeri, potpore se kreću od 30 do 500 tisuća kuna.

 

Prijave projekata podnose se on line  do 15. travnja na propisanom obrascu zahtjeva koji je dostupan na web stranici Ministarstva turizma. Informacije o uvjetima javnog poziva su dostupne na web stranici Ministarstva u kategoriji Potpore i krediti.

 

U petak 21. ožujka održana je radionica„Izrada strateškog i poslovnog plan“ za članove Lokalne akcijske  grupe „Istočna Istra“. Radionica je obuhvaćala slijedeće teme: struktura strateškog plana, SWOT analiza, metodologija izrade poslovnog plana, temeljni elementima poslovnog plana.

 

Prezentacije sa održanih edukacija nalaze se u prilogu.

 

„Seminar je sufinanciran iz EU pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER. Sadržaj ovog oglasa je isključiva odgovornost LAG-a "Istočna Istra" i ne odražava nužno stajališta Europske unije“.

 

 

PPT Strateski i poslovni plan.pdf704.42 KB
PPT Turizam.pdf964.29 KB

predavanje strategija poslovanje ipard eu eu projekt