Održane radionice vrtlarstva u mjesnim odborima Kature i Rabac

Održane radionice vrtlarstva u mjesnim odborima Kature i Rabac

18.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Udruga Labin Zdravi grad u suradnji s mjesnim odborima Kature i Rabac provodi projekt RE-Generacija. Kroz projekt se provode likovne radionice i radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi.

Radionice vrtlarstva održane su tijekom listopada i studenog. Ukupno je bilo uključeno 30 osoba, sve redom žena, a radionice je vodila Lori Luketa Dagostin. Teoretski dio održan je u prostorijama mjesnih odbora kroz predavanja i prezentacije gdje su se sudionice upoznale s osnovama vrtlarstva, a one iskusnije i s nekim konkretnijim temama vezanim uz vrtlarstvo. Praktični dio odrađen je na otvorenom prostoru, u parkovima u Labinu i na šetnici u Rapcu. Sudionice su zajednički zasadile biljke koje krase naše parkove i šetnice.

Proteklog vikenda posjetile su proizvođača voća i povrća OPG Celić u srcu Istre u malom mjestu Krbune. OPG nudi svježe i domaće voće i povrće. Ovisno o sezoni imaju jagode, maline, šljive, trešnje, a od povrća imaju pomidore, krastavce kornišone, papriku, mrkvu , salatu, radić. OPG Celić ima svoje mjesto i na labinskom markatu. Sudionici su razgledali plastenike, a sa radom OPG-a upoznala ih je gđa Alenka Celić te im podijelila i pakete s njihovom domaćom marmeladom. Sudionici su imali i degustaciju sireva OPG-a Zlata, maslinovog ulja OPG-a Smoković i kiseliša OPG-a Celić.

Cilj projekta "RE-Generacija" je povećanje kvalitete života osoba treće životne dobi, aktivno provođenje njihovog slobodnog vremena, pojačanje njihove društvene aktivnosti i nivoa njihove socijalizacije. Projekt se provodi do kraja studenog kada će izložbama likovnih radionica službeno i završiti.

Projekt RE-Generacija provodi udruga Labin Zdravi grad u suradnji s mjesnim odborima Kature i Rabac, a financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra iz Fonda gradova i općina, te Grad Labin i mjesni odbori Kature i Rabac.

udruga labin zdravi grad opg celić radionica radionica vrtlarstva vrtlarstvo poljoprivreda