Održane predizborne tribine IDS-a u Pićnu i Gračišću

Održane predizborne tribine IDS-a u Pićnu i Gračišću

5.11.2007. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Jučer je u prostorijama osnovne škole u Pićnu održana predizborna tribina IDS-a. Na tribini su sudjelovali član predsjedništva IDS-a Marin Brkarić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, te nositelj liste IDS-a Damir Kajin. Nakon pozdravnog govora načelnika Općne Ivana Franković, prisutnima se obratio Marin Brkarić.

Brkarić je istaknuo kako IDS, kroz gradove i općine te Županiju, vodi najosjetljiviju socijalnu politiku u Hrvatskoj, pokreće brojne razvojne projekte te je izdvojio osnivanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao veliki uspjeh IDS-ove politike. Nakon njega, okupljenim građanima obratio se predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Tema govora nije bio predizborni program IDS-a već Rockwool. Jakovčić se interesirao za probleme loklanog stanovništva vezane uz rad te tvornice.

- Nakon što su mi građani pokazali fotografije na kojima se vidi dim iz tvornice, mogu samo poručiti da nećemo tolerirati rad Rockwoola na ovaj način, jasan je bio Jakovčić.

Angažirali smo Zavod za mjerenje kakvoće zraka i ako rezultati ne budu zadovljavajući Rockwool ćemo zatvoriti. Ova tvornica neće delati ako ne bude delala kako vi želite, poručio je Jakovčić.

Na kraju svog obraćanja građanima, predsjednik Jakovčić poručio je:

- Nema koalicije s HDZ, to ne dolazi u obzir. U slučaju da SDP osvoji najviše mandata i dobije priliku formirati vladu, IDS će podržati tu Vladu ali ne bezuvjetno.

Tražiti ćemo niz zakona koji će omogućiti da općine i gradovi mogu upravljati svojim resursima. Bitno je da općine i gradovi imaju sredstava za suočavanje s problemima koji iskrsavaju u svakodnevnom životu.

Nakon Jakovčića, prisutnima se obratio i nositelj liste IDS-a Damir Kajin. Kajin se osvrnuo na stanje u gospodarstvu te konstatirao kako je Labinština definitivno izašla iz krize.

- U Pićnu gotovo da nema nezaposlenih, zato mogu sa zadovljstvom reći da je gospodarstvo restrukturirano. Sa posebnim zadovoljstvom, jer sve to smo napravili sami, bez pomoći centralne države. Samo marljivost naših ljudi i IDS-ova politika zaslužni je za napredak ovoga kraja, ističe Kajin.

- Labinština danas ima 700-injak obrtnika, danas dolaze relvantne tvrtke. Izvoz labinštine u prvih šest mjeseci iznosio je 70-ak milijuna dolara što predstavlja gotovo polovicu izvoza Rijeke, a Rijeka ima skoro 10 puta više stanovnika. Za nekoliko godina na Labinšćini će biti teže naći radnika nego posao, zaključio je Kajin.

- Ako Sanader kaže da je Istra najdinamičnija Županija, ako Milanović kaže da je Istra daleko ispred Hrvatskog prosjeka, zašto onda glasati za nekog drugog osim za IDS, pita se aDamir Kajin.

IDS je svo ovo vrijeme vodio autonomnu politiku u odnosu na ostatak Hrvatske i mi u IDS smatramo kako je krajnje vrijeme za radikalnu decentralizaciju i regionalnu autonomiju. Krajnje je vrijeme za povratak ovlasti koje je predviđao Ustav iz '74.,- poručio je Kajin.

 

Tekst je u potpunosti preuzet sa službenog portala IDS-a

www.ids-ddi.com

 

IDS tribina IDS-a u Pićnu i Gračišću izbori program demagogija Jakovčić Kajin