Stampar M - Stampar

Održane kreativne radionice za starije osobe

Održane kreativne radionice za starije osobe

25.11.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar za pomoć starijim osobama, Centar +65 u suradnji sa Udrugom za mlade Alfa Albona organizira besplatne kreativne radionice za osobe starije od 65 godina na kojima se potiče kreativnost i socijalna uključenost starijih osoba, te razmjena ideja i znanja mladih i starijih kako bi se ojačala međugeneracijska solidarnost u našoj sredini. 

 

Radionice su zamišljene da na jednostavan, motivirajući i zabavan način potiču zdravu socijalizaciju, djelovanje na fizičkom i psihičkom polju, te razvoj jer služe kao medij koji olakšava spontano izražavanje. Zainteresirani građani starije životne dobi će kroz rad s mladim volonterima Udruge Alfa Albona usvojiti rad decoupage tehnikom, izrađivati razne rukotvorine, praviti gipsane odljeve, foto okvire te kroz literarnu radionicu stvarati haiku poeziju.

 

Prva kreativna radionica za starije osobe održana je 13. studenog 2013. godine u prostorijama Kluba umirovljenika Donji Labin (Trg labinskih rudara 3). Desetak osoba starije životne dobi prisustvovalo je radionici na kojoj se obradila decoupage tehnika - salvetna tehnika pomoću koje su polaznici ukrašavali nove bilježnice koje će im biti korisne za vrijeme održavanja radionica. Druga u nizu radionica održana je 20. studenog, a izrađivale su se  zanimljive rukotvorine koje će ukrašavati  domove sudionika.

 

U kreativnim radionicama koje slijede do nove godine polaznici će imati prilike upoznati i druge zanimljive tehnike, naučiti nove stvari te savladati vještine izrade odljeva od gipsa, foto okvira te stvarati haiku poeziju. Radionice se održavaju svakog utorka u vremenu od 17,00 do 18,30 sati u prostorijama Udruge Alfa Albona na adresi Kalić 2 (u neposrednoj blizini sjedišta gradske uprave Grada Labina). Svi zainteresirani građani starije životne dobi mogu se prijaviti u  Centar +65  na brojeve telefona 853-523 ili 099 262 2653 (u vremenu od 8,00 do 16,00 sati).

 

stariji kreativne radionice