Održana sjednica gradskog vijeća Grada Labina

Održana sjednica gradskog vijeća Grada Labina

6.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je prije početka redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina minutom šutnje odana počast vijećniku Lučanu Frankoviću te je na njegovo vijećničko mjesto bila položena ruža. Sjednica je protekla u mirnom toku te gotovo da nije bilo primjedbi. Za vrijeme aktualnog sata Klaudio Korva, vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika zahvalio je Gradu Labinu na dostojnoj komemoraciju za kolegu Frankovića. Također je iskoristio priliku i upoznao vijećnike sa problemom stanara u ulici Karla Kranjca koji se većinom odnose na začepljenje kanalizacije.

 

Korva je potaknuo i pitanje Kaštijuna, odnosno tvornice cementa u Koromačnu gdje bi se spaljivao otpad. Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika zajedno sa vijećnikom IDS-a Valterom Poropatom mišljenja je kako je upravo to način na koji će se pozitivno utjecati na ekološku sliku Istre.

 

Realizacijom tog projekta Istra bi bila jedina regija u Hrvatskoj koja bi organizirano zbrinjavala otpad, a tvornica bi radila na RDF gorivo. Taj projekt prihvaćen je od srane Europske Unije te uživa potporu fonda Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Postavljeno je i pitanje o natpisima u novinama o pojavi azbestoze na području Labina što je gradonačelnik demantirao. Poručio je da u vodovodnoj mreži imamo postavljene salonitne cijevi, ali one ne utječu na zdravlje građana dokle god su pod zemljom i u funkciji. Eventualni problem nastao bi ako se cijevi izvade iz zemlje i odbace u prirodi. Nepravilnim skladištenjem mogle bi ispuštati čestice azbesta.

sjednica vijeće Labin azbestoza Klaudio Korva RDF gorivo aktualni sat Demetlika