Održana manifestacija „Zvončić zove u Plomin“

Održana manifestacija „Zvončić zove u Plomin“

1.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Turistička zajednica Općine Kršan organizirala je u subotu još jednu uspješnu manifestaciju „Zvončić zove u Plomin“ u čast Dana istarskog zvončića koji se obilježavaju od 15. svibnja do 15. lipnja. Na Lombordi pokraj crkve sv. Jurja nastupile su Orijana Vozila i Tereza Gabrić, koje su izvodile kancone, arije, songove iz mjuzikla i evergrine, župni zbor sv. Jurja iz Brseča i na gitari Mario Šimunović.

 

Program je bio popraćen izložbom slika akademskog slikara i glazbenika Claudija Franka i studentice riječke Akademije primijenjenih umjetnosti Marte Benažić, koja je bila postavljena u glavnoj plominskoj ulici. Predavanje o zaštićenim biljnim vrstama Općine Kršan održao je Slavko Brana iz Istarskog botaničkog društva.

 

Općina Kršan, rekao je Brana među bogatijima je u Istri kad su u pitanju biljne vrste, a ima ih između 800 i 900. Razlog tog izuzetnog biljnog bogatstva su: (ton – Slavko Brana). Dio Čepićkog polja zaštićeno je područje prema direktivi Europske unije o zaštiti staništa i divljih svojti, pojašnjava Slavko Brana: (ton – Slavko Brana 1). A o plominskom zvončiću kaže: (ton – Slavko Brana 2). Dodao je i kako je zvončić: (ton – Slavko Brana 3). Vrhunac manifestacije bila je još jedna promocija knjige „Rak na duši“ dr. Nele Sršen.

 

 

 

 

Fotografije na Radio Labin

 

 

 

 

plominski zvončić plomin manifestacija nela sršen slavko brana