Održana biciklijada „Klinicijada“

Održana biciklijada „Klinicijada“

20.9.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Jučer je, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, uspješno održana već tradicionalna biciklijada „Klincijada“ mališana Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ u suradnji s BBK „Istra bike“.

Na biciklijadi je učestvovalo 79 djece iz Centralnog vrtića i područnih odjeljenja Vinež, Rabac i Raša. Biciklijada se odvijala u tri kategorije i to: bicikl s pomoćnim kotačima, bicikl bez pomoćnih kotača do 16 cola i bicikl bez pomoćnih kotača preko 16 cola, te zasebno utrka za dečke i curice.   

 

Kod djevojčica u utrci sa biciklom na pomoćnim kotačima najuspješnija je bila Zara Stojić. Slijedi Any Čupić koja je osvojila drugo mjesto, te Lamia Ramić na trećem mjestu. U utrci sa biciklom bez pomoćnih kotača do 16 cola prvo mjesto pripalo je Maji Murtić, drugo Anely Lalović i treće Luni Močnik. U kategoriji bez pomoćnih kotača preko 16 cola natjecale su se samo Nola Miletić, koja je zauzela prvo mjesto, dok se je na drugo mjesto plasirala Bernarda Barbić.

 

Kod dječaka u utrci s biciklom s pomoćnim kotačima najuspješniji je bio Alex Bugarin Casialli. Na drugo mjesto plasirao se Mathias Belušić Gonzales, a na treće Dominik Licul. Alenu Ahmičeviću pripalo je prvo mjesto u utrci dječaka s biciklom bez pomoćnih kotača preko 16 cola, dok se na drugo mjesto plasirao Antonio Kos, a na treće Lucijan Derossi. U utrci s biciklom bez pomoćnih kotača do 16 cola prvo mjesto pripalo je Marku Jukopili, drugo Dominiku Mikuljanu, a treće mjesto podijelili su Ivan Mohorović i Marko Lucić.   

 

Medalje je prvoplasiranima podijelio Daniel Schlegel, bivši svjetski biciklistički prvak na pisti i aktualni MTB svjetski prvak u timskoj vožnji na 24 sata. Daniel je dugogodišnji prijatelj BBK IstraBIKE-a, te sa članovima kluba uživa istraživati mtb staze na labinštini.

 

klincijada kature biciklizam mališani djeca marko jukopila bbk istra bike