Održana 33. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Labina

Održana 33. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Labina

2.3.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na 33. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, održanoj 27. veljače jednoglasno je prihvaćeno izvješće načelnice labinske Policijske postaje Đeni Bučić, koja je naglasila kako je Labin siguran grad. U prošloj su godini zabilježena 104 kaznena djela, što je za dvadeset posto manje u odnosu na 2015. Razriješeno ih je 75 posto, što je visoki postotak, a najviše ih je bilo iz općeg kriminaliteta. Stanje sigurnosti u prometu je također zadovoljavajuće, te nije zabilježena niti jedna prometna nesreća sa smrtnim ishodom.

Izvješće o izvršenju plana gospodarenja otpadom, koje je vijećnicima predstavio direktor KP 1. Maj Labin, Alen Golja prihvaćeno je većinom glasova. Kako je izložio, pravovremenim planiranjem aktivnosti i izradom dokumentacije u ovom trenutku komunalno poduzeće ima  pravomoćnu građevinsku dozvolu za projekt investicije u građevine za gospodarenje otpadom (reciklažno dvorište i sortirnica na odlagalištu Cere). Pored toga upućen je zahtjev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za izradu projektne dokumentacije zatvaranja odlagališta komunalnog otpada Cere.

Gradski vijećnici donijeli su Odluku o davanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o načinu i uvjetima povrata sredstava u proračun Istarske županije za izgradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Kaštijun“. Ovom Odlukom daje se suglasnost na sklapanje Ugovora o načinu i uvjetima povrata sredstava u Proračun Istarske županije za izgradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Kaštijun“, temeljem kojeg će Grad Labin uz ostale istarske gradove osigurati sredstva  za otplatu pripadajućeg dijela kredita u razdoblju od 20 godina.

Ostale točke dnevnog reda odnosile su se na Donošenje zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog izmjena i dopuna statuta labinskih osnovnih škola, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana te Centra Liče Faraguna kao i donošenje Odluke o izmjeni odluke o osnivanju i imenovanju Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja.

 

Prijedlog odluka

 

 

 

 

gradsko vijeće odluke ouš matko brajša rašan politika