ODRŽAN “RWE DAN RUKOMETA” NA KOJEM SU SE LABINJANIMA PREDSTAVILI GOTOVO SVI KOJI SU PISALI LABINSKU RUKOMETNU POVIJEST

ODRŽAN “RWE DAN RUKOMETA” NA KOJEM SU SE LABINJANIMA PREDSTAVILI  GOTOVO SVI KOJI SU PISALI LABINSKU RUKOMETNU POVIJEST

13.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

LABIN - Na spomen imena Labin i obični prolaznici kroz ovaj grad povezuju dva pojma - rudarstvo i rukomet.

A da je uistinu grad rukometa, Labin je pokazao i sinoć, kad je pred osamstotinjak posjetitelja održan "RWE dan rukometa". Sjajni potezi praćeni pljeskom, oduševljenje svih prisutnih, ali i prisjećanje na sjajne dane labinskog rukometa, samo su dio emocija koje su u trenucima igranja nekad sjajnih rukometaša vladali labinskom dvoranom.

Počelo je posebnom svečanošću potpisivanja ugovora o suradnji između RU Mladi rudar i Akademije Balić - Metličić, a potpisnici su bili s jedne strane Patrik Franković, a s druge Ivan Maraš. Nakon potpisanog ugovora najavljeno je i produljenje ugovora s RWE-om, što je najavio njihov direktor Ralf Lomberg koji je istaknuo odličnu suradnju s labinskim klubom.

Potpisivanje ugovora uveličao je i nekad najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić koji je tom prilikom mladim labinskim rukometašima rođenim 2000. i mlađima dodijelio zlatne medalje za osvojen naslov prvaka u županijskoj ligi.

Upravo su najmlađi krenuli otvorili rukometni dan na parketu srednjoškolske dvorane, a u dvoboju dviju momčadi pobijedila je ona malo starija 12:9, da bi potom utakmicu odigrali mlađi kadeti i kadeti Mladog rudara kojima je to bila i generalna proba pred odlazak na turnir u Banja luku. Susret je završio miroljubivo, 9:9, a onda je uslijedila prva spektakularna utakmica i prolom pljeska i uzdaha u dvorani.

 

Labudice izazivale uzdahe

 

Tridesetak labinskih veteranki odazvalo se na ovu priredbu, a poseban je užitak bio gledati zlatnu generaciju "labudica" koja je nekad igrala u Prvoj ligi. Labinjani su bili očarani potezima Lorene Beočić Knapić, Ornele Paliska, Loredane Paliska, Seide Kljajić - Belušić, Karmen Zalihić Kokot, Eni Tavić, Adriane Prosenjak, Zumbrete Vidović, Virne Šumberac, Doris Čalović - Fonović, Lorene Šverko... Kad su im se u nastavku priključile mlađe veteranke labinskog kluba, gošće u mješovitoj ekipi Puljanki i Riječanki, nisu im mogle parirati. Na kraju, uvjerljiva pobjeda rezultatom 15:8, a gledajući ovu mlađu generaciju veteranki stječe se dojam da bi uz samo malo više treninga još mnoge mogle dati puno za labinski ženski rukomet koji je, nažalost, u posljednje vrijeme na izuzetno niskim granama.

 

Ljubav prema rukometu

 

Nakon završetka ove utakmice na parketu je ponovno bio defile prvoligaških igrača.

S jedne strane Kos, Datos, Zupičić i ostali, s druge Načinović, Vinovrški, Maraš, Zubac... Na kraju. uz jako puno lijepih i efektnih poteza, utakmica je završila miroljubivo, 15:15, a sve bi završilo u najljepšem redu da se nije dogodila teška ozljeda Gorana Vinovrškog kojem je pukla Ahilova tetiva. Na završetku službenog programa snage je odmjerila seniorska momčad labinskog prvoligaša i selekcija odabranih igrača Istre i Kvarnera, na kojem se moglo vidjeti gotovo sve ono najkvalitetnije, osim porečkih igrača, što ovo područje može ponuditi. Završni "happening" odigrao se do ranih jutarnjih sati na vanjskom igralištu Srednje škole Mate Blažina, a broj posjetitelja tijekom cijelog dana još je jednom pokazao ljubav Labinjana prema rukometu. Vjerujemo da je barem u muškom dijelu ova manifestacija samo mali korak k poboljšanju i povratku na mjesto koje labinski rukomet zaslužuje, a to je ulazak u najviši rang hrvatskog rukometa. Po onome što je dosad pokazala, ova mlada uprava ima snage i kvalitete da to u skoro vrijeme i napravi.

Robi FONOVIĆ

Snimio Manuel ANGELIN

 

Rudar - All

Stary 15:15

Suci: Bernobić, Kalčić (oba Rijeka).

RUDAR: Kos, Mrazović, Mucić 2, P. Franković 5, V. Franković 5, Batinić, Zupičić, Milevoj, Datos 1, Baskiera, Hrelja, Vidmar, Dukić, Mohorović 1, Blomberg, Bembić, Glavičić 1.

ALL STARY: Popović, Načinović, Mišković 1, Bogdanović 1, Stojmirović, Vinovrški 1, Radović 3, Maraš, Zubac 2, Kilibarda, Pejić 7.

Mladi rudar - All Star 22:23

Suci: Bernobić, Kalčić (oba Rijeka).

MLADI RUDAR: Demetlika, Dragičević, Franković, Erstić 6 (2), Balaško 1, Višković 1, Tursunović, Griparić 6, Slipčević, Peruško 3, Mayer 1, Kereš 3, Isanović, Banović 1.

ALL STAR: Petrić, Stevanović, Saršon, Hrvatin 2 (1), Vukelić, Šunjić, Vozila 1, Cindrić, Gašpar 1, Ružić 1, Uzelac 1 (1), Vrkljan 2, Montanari 2 (2), Pribanić 5, Kozina 3, Jajčević 1, Ljubotina 4.Sedmerci: Mladi Rudar 4 (2), All Star 4 (4). Isključenja: All Star 2 minute.

 

ru mladi rudar rukometni dan ivano balić patrik franković rukometna akademija balić metličić rukomet