Održan prijem za labinske boćarice prvakinje države

Održan prijem za labinske boćarice prvakinje države

8.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Jučer je u prostorijama Grada Labina održan prijem za žensku ekipu Boćarskog kluba Labin, prvakinje Hrvatske. Boćarice su primili gradonačelnik, Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i tajnik Sportske Zajednice Siniša Verbanac.

„Čast mi je pozdraviti i čestitati boćaricama Boćarskog kluba Labin na ovom povijesnom sportskom uspjehu i osvojenoj tituli prvakinja države. Danas zajedno slavimo vaš klupski uspjeh, ali i uspjeh cijele labinske sportske javnosti. Ponosni smo što ste ovo vrijedno priznanje donijele u naš Labin.“, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić. „Boćanje u našem gradu ima dugu tradiciju i to je naša nematerijalna baština koju moramo njegovati. Veseli me što je škola boćanja za one najmlađe pokrenuta u Labinu i da postoji veliki interes.“, rekao je Glavičić.

Dino Škopac, predsjednik kluba podsjetio je kako Boćarski klub Labin ove godine slavi 25 godina postojanja i rada, a broji oko 40-ak članova. Muška sekcija se natječe u 3. Hrvatskoj boćarskoj ligi zapad, a ženska sekcija u 1. Hrvatskoj ženskoj boćarskoj ligi te juniorska sekcija u Istarskoj omladinskoj boćarskoj ligi. Ženska sekcija Boćarskog kluba Labin počela je sa djelovanjem 2012. godine, a u 2013. godini po prvi puta uključuje se u 1. Hrvatsku žensku boćarsku ligu. Do 2016. godine osvajali su treća i četvrta mjesta uz nekoliko medalja sa pojedinačnih prvenstava Hrvatske, ali i europskog prvenstva. U 2016. izmakao im je naslov državnih prvakinja, tako reći za jednu boću, te su osvojile drugo mjesto. Ove godine su bile najbolje te donijele prvi povijesni ekipni državni naslov u Labin. Ženska sekcija broji 11 članica u seniorskom pogonu i 5 u omladinskom (kadetkinje i juniorke). No, s osvajanjem naslova prvaka Hrvatske za boćarice Labina sezona nije završila. Naime, 17. lipnja 2017. očekuje ih nastup na prvom Kupu Hrvatske za boćarice u četvorkama koji će se odigrati upravo u Labinu, a tjedan dana nakon toga, 24. i 25. lipnja i nastup na turniru europskog Kupa prvaka za boćarice u Ljubljani.

„Grad Labin opredijeljen je razvoju sporta. Putem Sportske zajednice Grada Labina podupiremo tridesetak sportskih udruga. Ovom prigodom želim Vam čestitati na vrhunskim sportskim rezultatima. Čestitam i vašem treneru Romanu Gržančiću kao i predsjedniku kluba Dinu Škopcu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

„Da je Labin grad sporta dokazuju dosadašnja, ali i buduća najavljena ulaganja u sportsku infrastrukturu. Otvaramo razdoblje u kojem želimo sportsku infrastrukturu u Labinu podići na višu razinu kako po kvaliteti tako i po sadržaju, a na zadovoljstvo sportaša i rekreativaca. U našim planovima je i Boćarska dvorana na Vinežu kao i natkrivanje boćališta Šćiri. Dat ćemo sve od sebe da realiziramo obje investicije u ovom mandatu“, naglasio je gradonačelnik.

Siniša Verbanac posebno se zahvalio i čestitao treneru i izborniku reprezentacije Romanu Gržančiću na upornosti, radu i trudu koji se itekako isplatio i donio vrhunske rezultate.

Podsjetimo i to da je ženska ekipa Boćarskog kluba Labin prošle godine dobila Priznanje Grada Labina koje im je uručeno na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, za izvanredna dostignuća u području sporta i doprinos sportskom ugledu Grada Labina.

 

Više fotografija

 

 

 

boćarice prijem valter glavičić sport tanja grubiša romano gržančić dino škopac