Održan kros Labinska republika

Održan kros Labinska republika

10.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Ovog vikenda je u sklopu obilježavanja 94. obljetnice Labinske republike pod pokroviteljstvom Grada Labina, a u organizaciji Atletskog kluba Albona, na Dubrovi održano 3. kolo Kvarnerske i 2. kolo dječje Kvarnerske lige u ekipnom krosu. Mlade atletske nade Istre i Kvarnera oživjeli su livade Dubrove, pritom ukazavši na njezine uistinu velike potencijale za organizaciju ovakvih natjecanja i puno većeg ranga od regionalnog prvenstva.

Po sunčanom, ali burovitom vremenu, stazom oko Parka skulptura trčalo je više od 160 mladih atletičara iz Istarske i Primorsko goranske županije. Najuspješniji su bili atletičari pulske Istre, a uz njih i domaćine Albonu još su nastupili Maximvs Poreč, Kvarner Rijeka, Grobnik Čavle i Krk.

 

Od domaćih atletičara istaknuli su se Luka Paliska pobjedom u utrci juniora na 3000m, Ivana Knapić pobjedom u utrci kadetkinja na 1000m i Erin Mohorović drugim mjestom kod cicibanki na 300m. Cicibanke Albone u sastavu Erin Mohorović, Anai Dagostin, Cristianna Licul i Manuela Malinarić osvojile su drugo mjesto i u poretku ekipa.

 

 

 

 

Link

 

 

kros trčanje kros labinska republika ak albona dubrova luka paliska