Odluka o formiranju radnog tima Načelnika Općine Pićan unijela nemir u vijećnicu

Odluka o formiranju radnog tima Načelnika Općine Pićan unijela nemir u vijećnicu

16.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan vijećnici su donijeli Odluku o formiranju radnog tima Načelnika te odredili visinu naknade za sudjelovanje u radu tima. U radni tim načelnika postavljeni su Igor Lukež, Silvan Juran, Kristina Đurović, Antun Bažon i Livio Vretenar. Nezavisni vijećnik, Branko Ružić nije zadovoljan izborom radnog tima. Istaknuo je kako pet od šest  vijećnika, koliko ih broji vladajuća koalicija, prima naknadu od općine.

Smatra da je riječ o legaliziranoj korupciji. Svi članovi radnoga tima po funkciji koju obnašaju u općini primaju naknadu, dok će Vretenar kao član tima primati 1.700,00 kuna mjesečno. Ružić je komentirao kako još samo Virđilia Karlića nisu uspjeli kupiti. Na izjave Ružića reagirala je vijećnica Kristina Đurović kazavši kako on najbolje zna da se nju ne može kupiti! Novom Odlukom nisu zadovoljne ni vijećnice „Akcije mladih“, Božena Sučić i Doris Floričić. Mišljenja su da je naknada Vretenara previsoka te ispravnijim smatraju da mu se isplaćuje naknada po učinku. Pet vijećnika glasalo je za Odluku.

Vijećnici Općine Pićan na istoj su sjednici donijeli Odluku o društvenom i gospodarskom programu, te programu izgradnje i održavanju komunalne infrastrukture za 2010. godinu. Vijećnik Branko Ružić nije zadovoljan raspodjelom proračunskih sredstava. Izdvojio je da se za predškolski odgoj izdvaja 18% proračuna, 16% otpada na javne potrebe u kulturi dok se svega 3% odvaja za programe u gospodarstvu.

Mišljenja je da treba promijeniti način raspodjele proračunskih sredstava te znatno više ulagati u gospodarske projekte. Vijećnici su izglasali Odluku o osnivanju Općinskog savjeta mladih te Odluku o prihvaćanju stanja  sustava zaštite i spašavanja na području Općine za 2009. godinu. Jednoglasno je donijeta Odluka o prihvaćanju smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Općine Pićan za tekuću godinu.

 

općina pićan pićan radni tim branko ružić silvan juran anton bažon livio vretenar ivan franković politika politikanstvo