Odabrani najuređeniji izlozi i interijeri povodom 100. obljetnice Labinske republike

Odabrani najuređeniji izlozi i interijeri povodom 100. obljetnice Labinske republike

11.4.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U Malom kazalištu, labinskom Circolu održana je dodjela nagrada i prijem za vlasnike najuređenijih izloga i interijera te sve prijavljene sudionike na raspisani poziv Grada Labina.

Naime, Grad Labin povodom 100. obljetnice Labinske republike raspisao je poziv svim korisnicima poslovnih prostora na području Grada Labina da uređenjem i dekoracijom izloga i interijera pridonesu promicanju rudarske tradicije, kulturno-povijesnih vrijednosti svoga grada te aktivno sudjeluju u obilježavanju 100. obljetnice Labinske republike. Pravo na sudjelovanje u natjecanju za najuređeniji izlog i/ili interijer imala su trgovačka društva i obrti koji imaju poslovni prostor na području Grada Labina.

Tijekom 11. i 12. ožujka Komisija za odabir najuređenijeg izloga i/ili interijera na području Grada Labina u sastavu Lori Luketa Dagostin, dipl.ing.pejz.arh. (predsjednica), Alida Blašković Koroljević, profesorica likovne kulture (članica) i Alenka Verbanac, vijećnica Gradskog vijeća (članica) izvršila je obilazak na području Grada Labina te ocijenila izloge i  interijere koji su se prijavili za sudjelovanje na bazi osnovnih kriterija kao što je originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, uporabi dekorativnih elemenata i uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad, poštivanje tematike Javnog poziva i suradnja s odgojnim, obrazovnim, socijalnim, sportskim i drugim institucijama.

Prilikom prijema Federika Mohorović Čekada zamjenica gradonačelnika Labina zahvalila je svima na sudjelovanju i uključivanju u manifestaciju obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike.

„Kroz ovih 37 dana obilježavanja, naši građani pokazali su nam da žive i dišu rudarstvo. I vi ste to napravili najbolje što ste znali, u svojim poslovnim prostorima i izlozima koje ste obogatili i uljepšali, ne zbog dobivanja nagrade, nego zato što ste željeli dati svoj osobni doprinos obilježavanju velike, 100. obljetnice Labinske republike, i upravo u tome je vrijednost cijele ove naše, zajedničke priče.“ – zaključila je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada

Lori Luketa Dagostin, predsjednica Komisije prikazala je kratkom prezentacijom sve prijavljene obrte i trgovačka društva te istaknula da je uvjerena je da će ovakvo nagrađivanje ubuduće biti dodatni poticaj za vlasnike trgovačkih društava i obrta da se nivo kvalitete uređenja izloga podigne u skladu sa navedenim kriterijima.

Članovi Komisije na osnovu bodovanja po navedenim kriterijima dodijelili su prvo mjesto interijeru Caffe bara KARBON u ulici Zelenice, drugo mjesto izlogu Galerije MERANIA u Starom gradu Labinu te treće mjesto interijeru Caffe bara BAČ na Trgu labinskih rudara. Za najuređenije izloge i  interijere dodijelit će se novčane subvencije i to za  prvo mjesto subvenciju u iznosu od 3.000,00 kuna, za drugo mjesto subvenciju u iznosu 2.000,00 kuna, i za treće mjesto subvenciju u iznosu od 1.500,00 kuna.

Komisija je nagradila zahvalnicom i simboličnim poklonom te pohvalila i uređenost ostalih prijavljenih izloga i interijera: Galerija Alvona (Stari grad), Fotografski studio Foto Festival (ulica Zelenice), Frizerski salon Mystic (ulica Zelenice), Zlatarna Oroshi (ulica Zelenice), Trgovina Jedinstvo (Stari grad), Lloyds design studio (Rudarska ulica), trgovina Le Profile (Trg labinskih rudara), obrt Allegro (Stari grad, van konkurencije).

Svi danas prisutni pohvalili su inicijativu Grada Labina povodom obilježavanja Labinske republike u svakom pogledu, ali i  u vidu poticanja uređenja poslovnih prostora na ovu temu. Vlasnik caffe bara „Bač“ Igor Bubić naglasio je da će osvojenu nagradu donirati te pohvalio manifestaciju i sve što se radi na očuvanju vrijedne povijesti Labinštine.

Fotografije izloga i interijera korištene su iz arhive Grada Labina, studija Koridor 27 i studija Foto Festival.


Fotografijeizlog 100 godina labinske republike nauređeniji izlog