Od srijede izraženiji pad temperature!

Od srijede izraženiji pad temperature!

22.11.2010. // IstraMet // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Nakon što je dosadašnji dio studenog bio topliji od prosjeka, od ovog tjedna stvari će se promjeniti. Stiže nam zahlađenje, počevši od utorka navečer. Najhladnije će biti krajem tjedna, više o tome pročitajte u opširnije.

(Konačno) stiže kraj toplijem vremenu od prosjeka, te će ga od sredine ovog tjedna zamjeniti zahlađenje uz buru. Utorak još donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz pojavu kiše, uglavnom u manjim količinama, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak, kojeg će krajem dana zamjeniti bura. Očekuje se i manji pad temperature zraka krajem dana.

Srijeda donosi pretežno sunčano vrijeme, iako će još u noći ponegdje postojati mogućnost za malo kiše, a iznad 700 metara nadmorske visine i pokoju pahulju snijega. Danju će uz obilje sunčanog vremena temperature zraka porasti na vrijednosti većinom između 9 i 12°C. Puhat će većinom slaba do umjerena bura.

Djelomice sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku očekuje nas i u četvrtak. Krajem dana ponegdje rijetko može pasti i pokoja kap kiše, iako će oborine najčešće izostati. Temperature zraka još dva stupnja niže. Oblačnije vrijeme očekuje nas u petak, posebice prema kraju dana kada se očekuju i slabe oborine. Uz obalu će to biti kiša, dok je malo susnježice moguće u unutrašnjosti Istre iznad 300 metara nadmorske visine, i to naročito u noći na subotu. Subota promjenjiva, uz povremene nalete kiše, a u unutrašnjosti poluotoka i pokoje pahulje snijega. Bit će razmjerno hladno uz dnevne temperature 5 do 8°C i buru.

Kakvo će se vrijeme nastaviti početkom idućeg tjedna još je pod velikim upitnikom, ali vrlo vjerojatno će opet ojužiti… Precizniji razvoj situacije pratite idućih dana u našoj prognozi!

 

zahlađenje vrijeme zima temperatura vremenska prognoza