Od ponedjeljka, 9. listopada radovi na Ulici A. Negria- gradonačelnik zamolio građane za razumijevanje i prilagodbu te poštivanje nove prometne signalizacije

Od ponedjeljka, 9. listopada radovi na Ulici A. Negria- gradonačelnik zamolio građane za razumijevanje i prilagodbu te poštivanje nove prometne signalizacije

5.10.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Konferencija za medije gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića i njegovih zamjenika Federike Mohorović Čekada i Zorana Rajkovića održana je u četvrtak, 5. listopada 2017. godine  u Ulici Alda Negria  - trijem crkve Sv. Marije Tješiteljice kako bi na simboličan i znakoviti način bili najavljeni predstojeći radovi  u Ulici Alda Negria.

 

Naime,  u ponedjeljak   09. listopada 2017. godine Županijska uprava za ceste Istarske županije započet će s radovima na izvanrednom održavanju kolnika u Ulici Aldo Negri  u starogradskoj jezgri Grada Labina. Završetak radova planiran je do kraja ove godine odnosno do 31. prosinca 2017. godine.  Za cijelo vrijeme trajanja radova promet u Ulici Aldo Negri bit će u cijelosti zatvoren za kolni promet.  Za to vrijeme koristit će se obilazni pravac  u oba smjera (Podlabin – Stari grad i Stari grad – Podlabin) preko Kapelice, Salakovci i Kranjci.

 

Županijska uprava za ceste širi koridor ceste na pojedinim kritičnim točkama navedenog obilaznog pravca  kako bi se tijekom korištenja istog osiguralo nesmetano odvijanje prometa u oba pravca

 

Gradonačelnik Valter Glavičić pozvao je građane da što manje koriste  pravac Labin Stari grad – Kanfarelići –Kosi kojeg nije bilo moguće proširivati iz razloga što je okružen privatnim parcelama. Navedeni pravac preporučuje za korištenje samo građanima koji žive na tom potezu. Ujedno je zamolio građane za razumijevanje i prilagodbu te poštivanje  nove prometne signalizacije koja će usmjeravati na obilazni pravac a sve u cilju što skorijeg završetka ove važne prometne investicije koja će znatno doprinijeti kvaliteti prometovanja ali i vizuri starogradske jezgre.

 

U komunikaciji sa ugostiteljima ovog dijela grada postignut je dogovor oko početka radova, upravo u ovom terminu, pa će mnogi od njih ovo vrijeme koristiti za renoviranje svojih objekata. Gradonačelnik Valter Glavičić dodao je kako je hotel „Peteani“ realno u najtežoj situaciji jer se nalazi uz samo prometnicu pa će za vrijeme trajanja radova koristiti parkiralište ispred Pučkog otvorenog učilišta. Kako bi se građanima omogućilo što jednostavnije parkiranje u podnožju Starog grada, u tom će se razdoblju koristiti privremeno parkiralište bivšeg GP Labina u Ulici Slobode.

 

Radi prilagođavanja potrebama građana, Grad Labin će za vrijeme trajanja radova imati privremeni dislocirani ured prijemne pisarnice na adresi Rudarska 1, u bivšem uredu Sportske zajednice Grada Labina, u prizemlju zgrade Porezne uprave. Radno vrijeme pisarnice bit će od ponedjeljka do petka od 8-16 sati.

 

Nazočne novinare gradonačelnik je izvijestio o tijeku radova na dvorani „Franko Mileta“ koji se odvijaju po planu. Do kraja tjedna biti će postavljen parket a postavljaju se i pločice i sanitarije. Idući tjedan postavit će se teleskopske tribine i stolice, a izvana traju radovi na obnovi fasade i uređenju okoliša. Tehnički pregled se očekuje 16. listopada., a otvorenje dvorane 25. listopada 2017. godine

 

U utorak, 26.09. održana je sjednica Skupštine trgovačkog društva Vodovod Labin d.o.o. Novi članovi Skupštine su gradonačelnik Grada Labina te načelnici općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan. Na sjednici je gradonačelnik Valter Glavičić jednoglasno izabran za novog predsjednika Skupštine Vodovoda Labin d.o.o.

 

Tijekom idućeg tjedna planirano je pokretanje postupka nabave za radove na proširenju dječjeg vrtića Gloria, izvijestila je Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina. U tijeku je postupak za ishodovanje građevinske dozvole dok se Izvođenje radova očekuje u periodu od početka studenog do kraja prosinca ove godine. Također, paralelno je u tijeku i postupak za ishodovanje građevinske dozvole. Početkom 2018. godine, iza zimskih praznika, vrtić bi primio djecu koja nisu upisana u redovnom upisnom roku.

 

U tijeku je obilježavanje Dječjeg tjedna pa je zamjenica Federika Mohorović Čekada izvjestila o posjeti gradskoj upravi učenika 2. razreda OŠ Matije Vlačića i 4. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“  gdje su se upoznali  sa radom upravnih odjela, posjetili  gradonačelnikov ured, nakon čega su im gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica Federika Mohorović Čekada održali kratku prezentaciju o temeljnim obilježjima Grada, te su svi zajedno simulirali sjednicu Gradskog vijeća Grada Labina, na kojoj su učenici postavljali pitanja gradonačelniku.

 

Za ovaj tjedan planiran je i posjet gradonačelnika dječjim vrtićima, a učenici nižih razreda labinskih osnovnih škola i djeca vrtićke dobi upravo danas na poklon od Grada Labina dobivaju posjet Kinu Labin gdje će moći pogledati animirani film, kao i prijevoz autobusom. U obilježavanje Dječjeg tjedna tradicionalno su se uključile sve škole i vrtići svojim brojnim aktivnostima, kao i Gradska knjižnica Labin.

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković najavio je 22. Susret ribara koji se  danas pa do  7. listopada održava u Rapcu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, a uz pokroviteljstvo Grada Labina. Na susretu će se razmotriti niz značajnih tema za ribarski sektor, poput aktualnog stanja i perspektive hrvatskog ribarstva. Govorit će se o Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine. Na susretu će se predstaviti i Lokalne akcijske grupe u ribarstvu, pa tako i LAGUR „Alba“.

 

Ujedno je zamjenik Rajković najavio 4. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Labina koja će se održati u srijedu, 11. listopada 2017. godine. Neke od točaka su izvješća o poslovanju gradskih trgovačkih društava i ustanova, imenovanje preostalih radnih tijela Gradskog vijeća (Komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost te Odbora za suradnju s općinama, gradovima, županijama, regijama i međunarodnu suradnju), prodaja nekretnine – zgrade bivše apoteke u ulici Aldo Negri, raspisivanje javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Gradske knjižnice Labin, izbor članova Nadzornog odbora trgovačkih društava Vodovod Labin d.o.o. i 1.MAJ d.o.o., te izbor članova Savjeta mladih

 

 

promet konferencija za medije valter glavičić federika mohorović čekada ulica aldo negri radovi na cesti