Od izvora do mora u Prtlogu!

Od izvora do mora u Prtlogu!

3.6.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Jučer je u Prtlogu održana akcija čišćenja u sklopu projekta Od izvora do mora. Podsjetimo, radi se o ekološkom projektu koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova, a ove godine sudjeluje 30 prijavljenih gradova u tri kategorije, a jedan od osam gradova finalista srednje veličine je i Labin.

 

Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, cilj projekta je sadnja drveća u urbanim sredinama s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanje temperature zraka. Kroz ovaj projekt tri grada, svaki u svojoj kategoriji biti će nagrađeni sa po 15 tisuća eura za pošumljavanje određenog djela grada.

 

Jučerašnja akcija u Prtlogu okupila je 45 volontera odnosno partnera na projektu te je prikupljena zavidna količina otpada kako iz mora, tako i sa obale. 

 

Velika zahvala svim partnerima u ovom projektu, DPA Rabac, JVP Labin, DVD Labin Rabac, DVD Sv. Nedelja, Crvenom križu Labin, JK Kvarner Rabac, mještanima Prtloga kao i komunalnom poduzeću 1. MAJ d.o.o. Labin na logističkoj podršci projektu.

 

Akciju je komentirao i gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić:

 

„Zaista veliki broj volontera odazvao se jučerašnjoj akciji čišćenja. Ovo pokazuje da smo sve više svjesni da smo upravo mi građani najodgovorniji za stanje našeg okoliša, prirode i podmorja, te da je prvenstveno na nama, a tek onda na javnim službama da naše okruženje držimo nezagađenim. Najveći uspjeh ove akcije nisu kilogrami ili tone prikupljenog otpada, već broj ruku koji ih je sakupio, a potencijalna nagrada, u vidu pošumljavanja jednog dječjeg parka, može samo biti dodatna motivacija da i dalje brinemo o našem okolišu i odazivamo se na ovakve akcije.“ – zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.


ekologija akcija čišćenja čišćenje prtlog