Od iduće godine digitalizacijom gradske uprave službe Grada Labina još bliže građanima

Od iduće godine digitalizacijom gradske uprave službe Grada Labina još bliže građanima

23.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

„Proces digitalizacije gradske uprave Grada Labina u punom je mahu te će se kroz narednih desetak dana raspisati natječaj za nabavku aplikacije s kojom se želi još više pružiti sugrađanima u smislu otvaranja prema građanima.“ – započeo je odgovor na postavljeno vijećničko pitanje Renate Kiršić gradonačelnik Labina Valter Glavičić na današnjem aktualnom satu.

Namjera je gradske uprave Grada Labina potpuno digitalizirati rad službi, a sve u cilju bržeg, lakšeg i u konačnici transparentnijeg poslovanja. Za početak, one tradicionalne, šalterske usluge prenijele bi se u virtualno okruženje na način da bi građani mogli sve obrasce predati online prema Gradu, a kasnije i prema svim gradskim ustanovama.

„Aplikacija će biti napravljena na način da će svaki korisnik moći pratiti tijek rješavanja svog zahtjeva i kod kojeg referenta je predmet zaprimljen“, nastavio je s odgovaranjem Glavičić te istaknuo još jednu zanimljivost aplikacije: „Dio te aplikacije bit će usredotočen i na financiranje, što znači da će građani sve svoje račune koje imaju prema gradu, a poslije i prema gradskim tvrtkama, moći na jednom mjestu pratiti te automatski i platiti, tako da vjerujem da i s time idemo ususret našim građanima“.

Aplikaciju će moći koristiti i mnogobrojne labinske udruge koje se javljaju na natječaje pa će se i time smanjiti gužve na šalterima. Uglavnom će sve biti tako postavljeno da će uz transparentnost Grad Labin kroz 8 različitih modula praktički bit 100% usmjeren prema građaninu na način da, ukoliko on to sam želi, sve napravi od kuće u par klikova.

Sve bi trebalo zaživjeti od 1. siječnja iduće godine uz još jednu novost, koju je istaknuo Glavičić: „Jedna stvar koja nije vezana uz digitalizaciju, ali je usmjerena prema našim građanima je da ćemo od iduće godine za sve one koji fizički žele doći do naših službi, omogućiti rad i u popodnevnoj smjeni, tako da osim te digitalizacije, vjerujem da će početkom iduće godine biti učinjen i taj bitan korak kada ćemo imati maksimalno otvoren grad blizak građanima.“

grad labin labin transparentnost valter glavičić digitalizacija