Obrt Nojfert iz Labina adaptirati će Katininu kuću u Gračišću

Obrt Nojfert iz Labina adaptirati će Katininu kuću u Gračišću

20.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Od tri ponude za adaptaciju tzv. Katinine kuće u starogradskoj jezgri Gračišća, koje su dali GIP iz Karojbe, »Vladimir Gortan« iz Pazina i Nojfert iz Labina, kao najpovoljnija je na poglavarstvu Gračišća odabrana ona labinske tvrtke. Za rekonstrukciju krova i međukatne konstrukcije oni su dali ponudu od 174 tisuća kuna. Osim Općine, sredstva će za te radove dati i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, i to 130 tisuća kuna.

Planira se vrlo brzo raspisati i novi natječaj za radove na toj zgradi, za što je dobiveno 500 tisuća kuna kreditnih sredstava Fonda za regionalni razvoj.


Poglavarstvo je odlučilo prodati četiri nekretnine, za koje je došlo toliko i ponuda. Radi se o dvije okućnice u Gračišću i Pažnićima te dvije čestice zgrada u Marcanima.


Na pet godina dano je u zakup 81,6 četvornih metara neuređenog poslovnog prostora u Gračišću (bivša gostionica Stop). Pristigle su dvije ponude, a jedna je bila nepotpuna. Početna cijena mjesečne zakupnine iznosila je 4,2 eura po kvadratu, a ponuđeno je nešto više - 4,3 eura.

S. B.

Foto: Ulaz u Gračišće

Gračišće adaptacija Nojfert obrt građevinarstvo Katinina kuća