Stampar M - Stampar

Objavljen natječaj za izvođenje radova na izgradnji Doma za starije

Objavljen natječaj za izvođenje radova na izgradnji Doma za starije

14.1.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen otvoreni postupak za izvođenje radova na izgradnji doma za starije osobe u Labinu.

Planirana građevina Doma za starije osobe u Labinu smještena je na lokaciji u naselju Stare Kature u neposrednoj blizini zgrade Doma zdravlja u Labinu.

Budući Dom za starije u Labinu kapitalni je projekt Grada Labina čiji se početak gradnje očekuje u travnju, a rok izvođenja radova je 18 mjeseci. U pripremi ovog iznimno važnog projekta izvršeno je više detaljnih konzultacija sa stručnjacima ali je i oformljen Tim za izgradnju Doma za starije čiji su članovi predstavnici umirovljenika ali i struke te predstavnici Grada Labina, Istarske županije i Doma zdravlja Labin. Tim je sudjelovao u prikupljanju podataka za izradu Studije izvedivosti koja je pokazala izvedivost, opravdanost, isplativost i održivost projekta, a izvođač Studije bila je tvrtka CET d.o.o. iz Rijeke. 

Kapacitet Doma je 50 korisnika, plus 20 dnevnih korisnika.  Predviđeno je 16 jednokrevetnih i 17 dvokrevetnih soba sa dodatnom sobom za izolaciju. Moguće je povećanje kapaciteta Doma do 63 stalnih korisnika i 20 dnevnih korisnika, reorganizacijom pojedinih jednokrevetnih soba u dvokrevetne.

Zanimljivo je i kako će se u donjoj etaži nalaziti sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže biti će odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja (Alzheimerova demencija). Korisnici ovog smještaja imati će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta na nivou prizemlja.

Na prvom katu nalaze se sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima, te gerijatrijsko palijativna skrb.

Dnevni centar Doma za starije biti će poluotvorenog tipa te će između ostaloga pružati usluge pripreme i dostave obroka te prijevoza starijih osoba koje nisu redovni korisnici Doma.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 24.000.000,00 kn bez PDV-a, a natječaj je otvoren do 28. veljače.

dom za starije izgradnja stariji penzioneri društvo